Jay Vine baalt hard: 'Geef geen shit over fysieke schade, wil mijn tijdsverlies weten' Wielrennen
Wielrennen

Jay Vine baalt hard: 'Geef geen shit over fysieke schade, wil mijn tijdsverlies weten'

Jay Vine baalt hard: 'Geef geen shit over fysieke schade, wil mijn tijdsverlies weten'

Een hevig balende Jay Vine stond Eurosport kort na de vijfde etappe van de Giro d'Italia te woord. De Australiër is één van de klassementstroeven van UAE Team Emirates. 'Ik geeft geen shit over hoe ik er aan toe ben, ik wil gewoon weten hoeveel tijd ik heb verloren.'

Het antwoord wat Vine wil weten is 1.11 minuut, een flinke tegenvaller voor de renner, die het voorbije jaar twee etappes won in de Vuelta a España. 'Na een val - in denk ik de laatste zeven kilometer - is het onmogelijk om terug te keren', vervolgt Vine. Ritwinnaar Kaden Groves en Primoz Roglic bewezen het tegendeel, maar konden rekenen op hun ploegmaats.

'Ik ben niet blij', zet Vine het interview met een zuur gezicht voort. Hij legt daarna uit waarom het voor hem niet haalbaar was om terug te keren. 'Mijn fiets was niet meer in een staat om verder te gaan. Ik moest dus wachten op de ploegwagen. Ik zat bij de eerste twintig renners, maar mijn stuur was helemaal verbogen.'

Almeida blijft tijdsverlies bespaard

De kopman bij UAE João Almeida kwam wat plekjes achter Vine binnen, maar verloor geen tijd. De Portugees had het 'geluk' dat hij betrokken was bij de val op twee kilometer van de finish. Die viel dus binnen de drie kilometer-regel, waardoor Almeida net als Remco Evenepoel geen tijd verloor in de strijd om de roze trui.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws