Trek-Segafredo maakt Giro-selectie op ludieke wijze bekend; Pedersen mee, Ciccone zoals bekend niet Wielrennen
Wielrennen

Trek-Segafredo maakt Giro-selectie op ludieke wijze bekend; Pedersen mee, Ciccone zoals bekend niet

Trek-Segafredo maakt Giro-selectie op ludieke wijze bekend; Pedersen mee, Ciccone zoals bekend niet

Trek-Segafredo heeft dinsdag de selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt, zoals we van de ploeg kennen op ludieke manier. Mads Pedersen is de kopman na het wegvallen van Giulio Ciccone, terwijl ook Bauke Mollema en Daan Hoole mee gaan doen.

Ciccone liep corona op rondom Luik-Bastenaken-Luik en moet daardoor de start van de Giro in zijn thuisregio missen. 'Een klassement in de Giro was geen hoofdambitie met Giulio. Als hij top tien wil rijden, kan dat ook prima middels het najagen van ritzeges. Maar het is wel een renner die top tien kán rijden en bij een heel goede Giro zelfs top vijf, met de vorm die hij had. Dat zal nu niet zo zijn en dat is even balen', vertelde ploegleider Steven de Jongh aan In de Leiderstrui.

Bij afwezigheid van de Italiaan verschuift een deel van de druk naar Pedersen, vorig jaar winnaar van de puntentrui in de Vuelta. Hij krijgt hardrijders Alex Kirsch, Hoole, Otto Vergaerde en Toms Skujins mee, terwijl de eerder beoogde Jasper Stuyven uiteindelijk toch besloot de Giro te skippen.

Mollema mag, net als Ciccone's vervanger Amanuel Ghebreigzabhier, voor zijn kansen gaan in de bergen. Ook Natnael Tesfatsion kan een aardig eindje bergop.

Selectie Trek-Segafredo Giro d'Italia 2023

Mads Pedersen
Natnael Tesfatsion
Bauke Mollema
Daan Hoole

Toms Skujins
Amanuel Ghebreigzabhier
Otto Vergaerde
Alex Kirsch

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws