Jesus Herrada en Bryan Coquard moeten bij Cofidis voor etappezeges gaan zorgen in Ronde van Spanje Wielrennen
Wielrennen

Jesus Herrada en Bryan Coquard moeten bij Cofidis voor etappezeges gaan zorgen in Ronde van Spanje

Jesus Herrada en Bryan Coquard moeten bij Cofidis voor etappezeges gaan zorgen in Ronde van Spanje

Het Franse Team Cofidis mikt in de aanstaande Ronde van Spanje op ritwinst van twee ervaren coureurs. In de bergen zal de Spanjaard Jesus Herrada de uitgesproken kopman zijn, waar het in de vlakkere ritten de kaart zal trekken van Bryan Coquard.

Herrada heeft in zijn loopbaan twee Vuelta-overwinningen op zijn naam staan, waaronder een zege in de Vuelta van vorig jaar. 'Deelnemen aan de Vuelta is voor mij ieder jaar iets bijzonders', meent de 33-jarige coureur op de website van zijn ploeg. 'Je bent thuis, je voelt de steun van het publiek, de familie is niet ver weg... Ik ben erg blij om hier opnieuw te kunnen rijden met de steun en het vertrouwen van het hele team. Zoals elk jaar zal ons voornaamste doel het behalen van etappezeges zijn.'

Voor de gebroeders Herrada wordt het een speciale editie van deze Vuelta. Broer van Jesus, de 37-jarige José Herrada, is bezig aan zijn laatste maanden als coureur. 'En dan wordt het bijzonder aangezien het de laatste Vuelta is van mijn broer José. Ook al zal het heel moeilijk zijn om de inspanningen drie weken lang te herhalen, ik hoop dat we er ons voordeel mee kunnen doen!' In aanloop naar de Vuelta kozen de gebroeders Herrada voor de Franse etappekoers Tour du Limousin, waar José in de eerste rit hard ten val kwam, maar waar Jesus elke etappe kon strijden voor ritwinst en het algemene klassement.

In de sprints rekent het team op Coquard, die daarbij vooral hulp krijgt van een andere snelle man: de Italiaan Davide Cimolai. De 31-jarige Coquard reed in 2022 zijn eerste Ronde van Spanje, maar heeft nog nooit een overwinning in een grote ronde weten te behalen. Zijn beste resultaten in zijn gereden grote rondes (Tour en Vuelta) zijn tweede plaatsen.

Selectie Team Cofidis Vuelta a España 2023

François Bidard

André Carvalho
Davide Cimolai
Bryan Coquard
Jesus Herrada
José Herrada
Ruben Fernandez
Rémy Rochas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws