Jesus Herrada zegeviert na sprint bergop in Tour du Doubs, Pinot opnieuw tweede Wielrennen
Wielrennen

Jesus Herrada zegeviert na sprint bergop in Tour du Doubs, Pinot opnieuw tweede

Jesus Herrada zegeviert na sprint bergop in Tour du Doubs, Pinot opnieuw tweede

Jesus Herrada heeft de Tour du Doubs gewonnen. De Spanjaard van Cofidis was de sterkste in de sprint van een uitgedunde groep op de slotklim. Thibaut Pinot strandde net zoals in de Tour de Jura op de tweede plaats.

Een drieluik van Franse eendagskoersen werd zondag afgesloten met de Tour du Doubs. Na een geaccidenteerde aanloop lag de finish na een klim van 6,4 kilometer aan 5,4 procent in Pontarlier-Le Larmont. Met Kévin Vauquelin, Pinot en Guillaume Martin waren de smaakmakers van een dag eerder in de Tour du Jura van de partij. Zij mochten tot de belangrijkste favorieten worden gerekend.

Een kopgroep van twaalf renners vertrok in de openingsfase. Zij fietsten een maximale voorsprong van 5.30 minuten bijeen. In het peloton controleerden Arkéa-Samsic, AG2R Citroën en Equipo Kern Pharma. Het was de omschrijving van een groot deel van de koers.

Beetje bij beetje knabbelde het peloton aan de voorsprong van de kopgroep. Richting de finale ging het met flinke happen. Zo had de kopgroep op vijftig kilometer nog 2.30 minuten over.

Vauquelin verraste in het peloton door richting een dalend stuk te versnellen en zodoende in zijn eentje te proberen de sprong naar voren te maken. De aanval van Vauquelin bleek echter niet verstandig. Hij bleef hangen op twee minuten van de kopgroep en besloot vervolgens om te wachten op het peloton.

De kopgroep brak op twintig kilometer uiteen. Vijf renners reden weg. Het peloton was inmiddels genaderd tot minder dan een minuut en slokte de eerste renners uit de kopgroep op. De laatste koplopers werden aan het begin van de slotklim ingelopen.

Martin demarreerde gelijk op de klim, maar zijn aanval werd geneutraliseerd door Pinot. De ploegmaats van de laatste maakten vervolgens het tempo in de groep met favorieten. De klim bleek uiteindelijk niet lastig genoeg om verschil te maken, dus stevende een uitgedunde groep af op een sprint. Herrada bleek daarin de snelste en troefde Pinot af, die net als zaterdag op de tweede plek strandde.

Uitslag Tour du Doubs 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws