Jeugd krijgt de kans bij Intermarché-Circus-Wanty in Parijs-Roubaix: ook Mike Teunissen van de partij Wielrennen
Wielrennen

Jeugd krijgt de kans bij Intermarché-Circus-Wanty in Parijs-Roubaix: ook Mike Teunissen van de partij

Jeugd krijgt de kans bij Intermarché-Circus-Wanty in Parijs-Roubaix: ook Mike Teunissen van de partij

De jeugd heeft de toekomst. Dat zien we vooral terug in de selectie van Intermarché-Circus-Wanty voor Parijs-Roubaix. De Belgische ploeg zag eerder al Biniam Girmay, Taco van der Hoorn en Aimé De Gendt wegvallen, waardoor de ploeg van manager Aike Visbeek genoodzaakt is om een vernieuwde selectie aan de start te laten verschijnen.

Die selectie zal dus een stuk jonger zijn dan normaal. Dries De Pooter (20), Julius Johansen (23), Madis Mihkels (19) en Gerben Thijssen (24) zijn de vier jonge talenten die deze zondag Parijs-Roubaix voor het eerst zullen ontdekken. De drie laatstgenoemden maken zelfs hun debuut in een Monument.

'Als junior mocht ik voor het eerst van de Hel van het Noorden proeven en eindigde ik als 22e', aldus Johansen in een persbericht. 'Afgelopen winter plande ik met Intermarché-Circus-Wanty mijn eerste deelname aan dit Monument bij de elite. Voor een renner met mijn profiel leek het ons een logische stap in mijn carrière om Parijs-Roubaix te ontdekken. Verschillende Deense renners met dezelfde fysieke karakteristieken als ik zijn al succesvol geweest in Parijs-Roubaix. Doorgaans vertolk ik een rol in de sprinttrein van Gerben Thijssen. Ik ben gelukkig om deze mythische klassieker samen met hem te ontdekken.'

Naast deze vier jongelingen, heeft de ploeg met Mike Teunissen, Baptiste Planckaert en Laurens Rex wel de nodige ervaring aan boord, al is Rex ook nog maar 23 jaar oud. Rex reed in 2021 al eens de Hel van het Noorden.

Selectie Intermarché-Circus-Wanty Parijs-Roubaix 2023

Dries De Pooter

Julius Johansen
Madis Mikhels
Gerben Thijssen
Mike Teunissen
Baptiste Planckaert
Laurens Rex

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws