Ook zonder Pogacar heeft UAE met onder meer Sjoerd Bax alle kans op de winst in Parijs-Roubaix Wielrennen
Wielrennen

Ook zonder Pogacar heeft UAE met onder meer Sjoerd Bax alle kans op de winst in Parijs-Roubaix

Ook zonder Pogacar heeft UAE met onder meer Sjoerd Bax alle kans op de winst in Parijs-Roubaix

UAE Team Emirates start zoals bekend zonder Tadej Pogacar in Parijs-Roubaix. De Sloveen won afgelopen zondag de Ronde van Vlaanderen, maar laat De Hel van het Noorden nog even links liggen. Dat wil niet zeggen dat UAE geen kans meer maakt om de overwinning: de ploeg komt met een sterk team naar Frankrijk.

Het team wordt vooral door de kracht en ervaring van Matteo Trentin geleid. De Italiaan wist in De Ronde naar een top tien plek te rijden, dus lijkt hij op de afspraak te zijn voor de kassei-koers. 'De beleving in Vlaanderen was erg mooi en als team konden we onze kaarten perfect kwijt', laat de sprinter weten in een persbericht van zijn team. 'Ik ben blij met mijn conditie en kan gaan meespelen in de finale. Natuurlijk is Parijs-Roubaix een hele andere koers met andere karakteristieken, maar we zijn gefocust en gemotiveerd voor een goed resultaat.'

Naast Trentin staan ook Pascal Ackermann, Sjoerd Bax, Mikkel Bjerg, Ryan Gibbons, Vegard Stake Laengen en Rui Oliveira aan de start voor UAE.

Selectie UAE Team Emirates Parijs-Roubaix 2023

Matteo Trentin

Pascal Ackermann
Sjoerd Bax
Mikkel Bjerg
Ryan Gibbons
Vegard Stake Laengen
Rui Oliveira

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws