João Almeida maakt zich op voor krachtmeting bergop: 'Wordt eerste échte test' Wielrennen
Wielrennen

João Almeida maakt zich op voor krachtmeting bergop: 'Wordt eerste échte test'

João Almeida maakt zich op voor krachtmeting bergop: 'Wordt eerste échte test'

Vrijdag finisht de Giro d'Italia bergop, op meer dan tweeduizend meter hoogte. Een strijd tussen de klassementsrenners ligt dus in de verwachting, zo denkt ook de nummer vier van het klassement João Almeida (UAE Team Emirates).

'Morgen wordt een eerste échte test voor de klassementsrenners', aldus Almeida op de ploegsite. Met nog een kleine vijftig kilometer gaat het in de zevende etappe met finish op de Gran Sasso in stapjes vrijwel de hele tijd omhoog. 'Het is een behoorlijke lange klim naar de finish. Het is niet de zwaarste beklimming, maar de etappe is lang met een koude aankomst op hoogte', benoemt Almeida de uitdagingen van de etappe.

Almeida: 'Hopelijk zal het geen grote invloed hebben'

Net als Jumbo-Visma verwacht Almeida dus dat de klassementsrenners elkaar zullen testen. De Portugees zit met wat kleine twijfels, nadat hij in de vijfde etappe bij één van de valpartijen lag. 'We gaan zien hoe de benen reageren op de valpartij van woensdag, maar hopelijk zal het geen grote invloed hebben.'

Achter roze trui Andreas Leknessund, Remco Evenepoel en Aurelien Paret-Peintre bezet Almeida de vierde plaats in de algemene rangschikking. Zijn achterstand op Evenepoel bedraagt 32 seconden. Almeida opende de tijdrit met een knappe derde plaats in de tijdrit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws