Jumbo-Visma heeft Gran Sasso-plan klaar: 'Laatste vijf kilometer zullen beslissend zijn' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma heeft Gran Sasso-plan klaar: 'Laatste vijf kilometer zullen beslissend zijn'

Jumbo-Visma heeft Gran Sasso-plan klaar: 'Laatste vijf kilometer zullen beslissend zijn'

De Giro d'Italia-etappe van vrijdag zal waarschijnlijk de boeken ingaan als de eerste échte test bergop van deze Giro d'Italia. Op Gran Sasso kruisen de grote tenoren de degens op een zware klim op hoogte, waar Jumbo-Visma en Primoz Roglic op vooruitblikken.

Dat de mind games van deze Giro stilaan begonnen zijn, is wel op te merken uit de reactie van concurrent Remco Evenepoel bij de Franse tak van Eurosport donderdag. 'Ik heb de indruk dat Roglic wat nerveus is. Hij weet dat hij 44 seconden achterstand heeft. De renners van Jumbo-Visma ogen ook wat zenuwachtig in het peloton, maar dat is hun stijl. Ze pushen veel', liet de Belg weten.

Aan zijn teksten te zien, valt dat bij Roglic zelf allemaal wel mee. In de door Mads Pedersen gewonnen rit van donderdag kende hij pech in de slotfase, maar dat werd koeltjes opgelost. 'Ik reed lek bij het positioneren in de voorste regionen van het peloton. Gelukkig konden we snel van fiets wisselen. Mede door het sterke werk van mijn ploeggenoten keerden we snel weer terug in het peloton.'

Roglic kijkt dan ook uit naar de rit naar Gran Sasso. 'Ik ben er klaar voor. Veel jongens zullen hun zinnen hebben gezet op deze etappe. Ik verwacht dat het een mooi gevecht zal worden en heb er zin in.'

Ploegleider Reef denkt dat laatste kilometers vrijdag beslissend zijn

Ploegleider Marc Reef leverde via de kanalen van de Nederlandse ploeg ook nog zijn bijdrage. 'De klassementsmannen zullen elkaar morgen gaan testen. Ze kunnen zich niet langer verschuilen. De laatste vijf kilometer van de slotklim zullen naar ons idee beslissend worden. Primoz maakt een goede indruk, dus we hebben alle vertrouwen in de etappe van morgen. Hij toucheerde gisteren de grond, maar heeft een goede nacht gehad. Ook deze hectische rit zijn we met verve doorgekomen. We hebben het plan voor vrijdag klaar', vertelde hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws