Johan Bruyneel: 'Toen ik hoorde dat Kuss Vuelta nog zou doen, dacht ik dat Jumbo-Visma gek was geworden' Wielrennen
Wielrennen

Johan Bruyneel: 'Toen ik hoorde dat Kuss Vuelta nog zou doen, dacht ik dat Jumbo-Visma gek was geworden'

Johan Bruyneel: 'Toen ik hoorde dat Kuss Vuelta nog zou doen, dacht ik dat Jumbo-Visma gek was geworden'

Johan Bruyneel, zelf in zijn hoogtijdagen als ploegleider het tactisch brein van Lance Armstrong, heeft in zijn podcast THEMOVE de donderdagetappe van de Vuelta uitgebreid nabesproken. De Belg keek daarbij voornamelijk naar Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma, de grote ploegen voor deze Ronde van Spanje.

Bruyneel was kritisch over de ploeg van Remco Evenepoel 'Ze hebben de trui niet weggeven, ze hebben hem verloren', was zijn conclusie. 'Je kunt nooit, maar dan ook nooit, een kopgroep van veertig laten rijden. Dat is madness, dat kun je op geen manier controleren. No way. Gelukkig kregen ze nog hulp van Movistar en INEOS, anders was die groep met Sepp Kuss weg geweest. Als die meer dan tien minuten krijgt, hoe ga je dat terugkrijgen? Als Kuss zich spaart, kan hij de Vuelta winnen bergop', stelt hij. 'Louis Vervaeke deed overigens nog wel geweldig werk, terwijl Evenepoel zelf zijn verliezen uiteindelijk kon beperken. Ik was verrast dat hij gelost werd, maar hij herstelde zichzelf nog goed.'

Bruyneel: 'Geen garantie dat Kuss drie weken Vuelta vol kan houden'

'Toen ik zag dat het verschil zeven minuten was, dacht ik: dit is niet goed, vooral omdat er vier Jumbo-Visma's mee waren. Vier Jumbo-Visma's', verheft Bruyneel zijn stem. 'Uiteindelijk kwam het relatief allemaal nog wel goed, maar ik denk niet dat dit het plan was. De Vuelta had ook in gevaar kunnen komen voor Evenepoel, maar we moeten onszelf ook de vraag stellen of Jumbo-Visma er oké mee zou zijn als Kuss in die positie zou komen? Ze hebben geen garantie dat hij drie weken Vuelta vol kan houden als klassementsrenner.'

Bruyneel was louter positief over de Amerikaan van de Nederlandse ploeg. 'Ik ben erg onder de indruk van Kuss. Toen ik hoorde dat hij de Vuelta nog zou doen, dacht ik dat ze gek waren geworden. Maar ze weten bij die ploeg wat ze doen, ik weet zeker dat ze er van op de hoogte waren dat hij op een goede manier klaar kon worden gestoomd. Hij zal weer cruciaal worden', besluit de analist in THEMOVE.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws