Matthews na WK-deceptie tegen Van der Poel in Bretagne Classic, ook Hindley en Jungels present Wielrennen
Wielrennen

Matthews na WK-deceptie tegen Van der Poel in Bretagne Classic, ook Hindley en Jungels present

Matthews na WK-deceptie tegen Van der Poel in Bretagne Classic, ook Hindley en Jungels present

Jayco AlUla verschijnt met één absolute kopman aan de start van de Bretagne Classic: Michael Matthews wil in de Franse regio zijn kwaliteiten uitspelen voor een goed resultaat in de WorldTour-klassieker. De in Canberra geboren coureur zoekt daar naar zijn eerste overwinning na zijn Giro-ritzege. Bij BORA-hansgrohe zien we Jai Hindley terug.

Voor Matthews wordt het zijn eerste koers sinds het WK wielrennen, wat voor hem uitliep op een deceptie. Hij wilde daar voor de wereldtitel gaan, maar door een voor het wereldkampioenschap opgelopen valpartij was hij daar niet op zijn best. 'Ik voel me inmiddels weer goed en klaar om te koersen, voor een voor mij speciale wedstrijd als de Bretagne Classic. Ik won hier al in 2020', beschouwt hij voor. 'Het parcours is iets wat ik heel tof vind, met een lastige maar leuke finale', gaat hij verder. 'De conditie is goed en ik denk dat de ploeg er alles aan zal doen om me opnieuw te laten proberen winnen.' In Bretagne treft Matthews onder meer wereldkampioen Mathieu van der Poel en lokale favoriet Julian Alaphilippe.

Ploegleider Andrew Smith heeft er ook vertrouwen in. 'Michael heeft de Bretagne Classic al gewonnen en hij weet altijd wel mee te doen voor een resultaat als hij meedoet. Het is een veeleisend parcours op typische Bretonse wegen, met zelfs wat gravel. Met een sterke, ervaren ploeg gaan we hem ondersteunen', doelt hij op onder meer knechten Zdenek Stybar en Alessandro de Marchi. Ook Amund Grondahl Jansen is van de partij, nadat hij lange tijd met blessureleed aan de kant stond dit jaar. Hij maakte recent zijn rentree in thuisland Noorwegen, maar wordt nu ook weer opgesteld in WorldTour-verband.

BORA-hansgrohe trekt met Hindley naar Frankrijk. De Australiër start er z'n najaar, met onder meer Bob Jungels en Giovanni Aleotti in dienst.

Selectie Jayco AlUla - Bretagne Classic 2023

Michael Matthews
Zdenek Stybar
Kevin Colleoni
Kelland O'Brien
Alessandro de Marchi
Tsgabu Grmay
Amund Grondahl Jansen

Selectie BORA-hansgrohe - Bretagne Classic 2023

Giovanni Aleotti

Cesare Benedetti

Matteo Fabbro

Patrick Gamper

Jai Hindley

Bob Jungels

Frederik Wandahl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws