Merijn Zeeman na Vuelta-sweep Jumbo-Visma: 'Ik denk dat het hele peloton blij is dat Sepp Kuss wint' Wielrennen
Wielrennen

Merijn Zeeman na Vuelta-sweep Jumbo-Visma: 'Ik denk dat het hele peloton blij is dat Sepp Kuss wint'

Merijn Zeeman na Vuelta-sweep Jumbo-Visma: 'Ik denk dat het hele peloton blij is dat Sepp Kuss wint'

Volop trots bij Jumbo-Visma na de zesde rit van de Vuelta a Espana: meesterknecht Sepp Kuss wist de rit naar Javalambre te winnen nadat de Nederlandse formatie via een slimme move druk had gezet op de concurrentie. Primoz Roglic en Jonas Vingegaard maakten daarachter het feest compleet door weg te rijden van de concurrentie, waardoor een glimlach na afloop niet van het gezicht van sportief directeur Merijn Zeeman verdween.

'Dit was een droomscenario', was de logische conclusie die Zeeman trok in gesprek met Eurosport. 'Ik ben heel trots dat Sepp het zo weet af te maken, en dat Jonas en Primoz daarachter ook zo goed gingen. Het was een heel mooie dag. Een heel groot compliment voor de jongens, het heeft perfect uitgepakt.'

De credits voor een masterplan trok Zeeman niet naar zich toe, al kon hij niet anders dan stellen dat de rit tactisch goed verliep. 'Het was niet direct hét plan om het zo te doen, maar we geloofden erin dat we op een slimme manier wat konden bewerkstelligen voor het klassement. Sepp was daarvoor een goede optie, terwijl Jonas en Primoz op die manier alleen maar hoefden te volgen en uiteindelijk hun kans konden pakken toen die zich voordeed.'

Merijn Zeeman na Vuelta-sweep Jumbo-Visma: 'Ik denk dat het hele peloton blij is dat Sepp Kuss wint'

Zeeman: 'Als je één iemand moet uitkiezen, dan is het Sepp'

'Het was het plan om van Sepp een bedreiging te maken, omdat ze dan keuzes moeten maken in wie ze moeten volgen', legt Zeeman uit. 'Uiteindelijk kon hij ook de ritzege pakken, dus die kan je dan niet laten liggen. Als je dan één iemand moet uitkiezen, dan is het Sepp wel. Hij is zo loyaal, in alle grote rondes. Dit is al zijn derde van dit jaar, maar hij is zo belangrijk. Zijn persoonlijkheid is fantastisch, ik denk dat iedereen in het peloton blij is dat hij wint. Wij dus zeker ook', spreekt de man van Jumbo-Visma mooie woorden uit.

Dat Roglic en Vingegaard tijd terugpakten op grote concurrent Remco Evenepoel, zorgde niet direct voor verbazing in de auto van Jumbo-Visma. 'We weten hoe het gaat in klassementen van grote rondes, die ervaring hebben we. Eigenlijk heeft Remco het nog heel goed gedaan, hij is niet gebroken. We hebben tijd teruggepakt, maar hij zal ook weer zoeken naar revanche. Met nog twee weken te gaan gaat het nog altijd om de knikkers', spreekt de ervaren ploegleider.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws