Jonge Nieuw-Zeelander Strong voert TDU-selectie Israel-Premier Tech met Clarke, Impey en Froome aan Wielrennen
Wielrennen

Jonge Nieuw-Zeelander Strong voert TDU-selectie Israel-Premier Tech met Clarke, Impey en Froome aan

Jonge Nieuw-Zeelander Strong voert TDU-selectie Israel-Premier Tech met Clarke, Impey en Froome aan

Israel-Premier Tech heeft de ploeg voor de aankomende Tour Down Under rond. De gedegradeerde ploeg brengt onder meer tweevoudig winnaar Daryl Impey en viervoudig Tour de France-laueraat Chris Froome aan de start van de WorldTour-wedstrijd, die op 17 januari begint in Adelaide.

Het team van Sylvain Adams trekt met een volledig Angelsaksische ploeg naar de rittenkoers in Australië, waar het hoopt te scoren. 'We hebben een sterk team met onder meer Impey en Simon Clarke', meent ploegleider Sam Bewley. 'Ze beschikken over veel ervaring, maar dat geldt ook voor Froome. Het is pas de tweede keer in zijn loopbaan dat hij naar Australië trekt, dus ik twijfel er niet aan dat hij aangemoedigd zal worden.'

'Naast die mannen beschikken we ook over de kiwi Corbin Strong, die een geweldig debuut voor de ploeg heeft gemaakt in 2022. Het is de eerste keer dat hij de Tour Down Under zal rijden, maar dit is een koers die hem perfect past en ik kijk ernaar uit om te zien wat hij kan betekenen voor de ploeg. De Aussies Taj Jones en Sebastian Berwick zijn gemotiveerd voor een koers in eigen land, terwijl Derk Gee iemand is om in de gaten te houden voor de proloog', geeft Bewley, die afgelopen seizoen stopte als beroepsrenner, nog mee via de communicatie van het team.

Tweevoudig winnaar Impey begint zijn laatste seizoen in Australië. 'Het is een koers waar ik altijd ontzettend veel zin in heb. We zijn pas laat uitgenodigd, maar ik hoop er nog steeds het beste uit te halen', geeft de Zuid-Afrikaan, die niet voor eigen kans zal gaan, mee. 'Ik wil Corbin zo goed mogelijk ondersteunen in de finales, dus mijn eigen rol zal wat anders zijn dan andere jaren.'

Selectie Israel-Premier Tech Tour Down Under 2023

Sebastian Berwick
Simon Clarke
Chris Froome
Derek Gee
Daryl Impey
Taj Jones
Corbin Strong


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws