'Sweet sixteen' voor Daryl Impey: 38-jarige coureur gaat zijn zestiende en laatste seizoen als profrenner in Wielrennen
Wielrennen

'Sweet sixteen' voor Daryl Impey: 38-jarige coureur gaat zijn zestiende en laatste seizoen als profrenner in

'Sweet sixteen' voor Daryl Impey: 38-jarige coureur gaat zijn zestiende en laatste seizoen als profrenner in

'Dit wordt mijn laatste seizoen. Sweet sixteen!', opent de 38-jarige Daryl Impey in de Youtube-video op zijn eigen kanaal. De coureur van Isreal-Premier Tech gaat dus zijn laatste seizoen als profrenner in. Zijn zestiende seizoen, nadat de Zuid-Afrikaan dertig profoverwinning wist te behalen.

In zijn zelf opgenomen video kondigt Impey zijn afscheid aan. Dat doet hij vanaf een dakterras in Girona, waar deze week het trainingskamp van zijn ploeg begint. 'Ik rijd nog heel graag op mijn fiets, maar het is tijd om naar andere dingen te kijken. Er is nog steeds een vol jaar te koersen', meldt de heuvelspecialist.

In zijn loopbaan boekte hij meerdere klassementsoverwinningen, waaronder twee keer de Tour Down Under. Ook was hij de beste in etappes van de Ronde van Catalonië (2017), Critérium du Dauphiné (2018) en Ronde van Zwitserland (2022). In 2019 boekte hij zijn mooiste overwinning door etappe 9 van de Tour de France te winnen.

In het afgelopen seizoen behaalde Impey bijna een overwinning in de Ronde van Spanje. Hij won wel de sprint van een kleine achtervolgende groep, maar moest toekijken hoe de Spanjaard Marc Soler vier seconden eerder zijn handen in de lucht mocht steken.

Impey kan nog een laatste keer naar de Tour de France

Ondanks zijn aangekondigde afscheid, kijkt Impey uit naar zijn laatste seizoen in het peloton. 'Er zijn nog een hoop wedstrijden die ik kan gaan rijden. Ik weet nog niet exact welke koersen en wanneer ik die zal rijden, maar het wordt in ieder geval wel mijn laatste.'

Wat wel zeker is, is dat de veteraan zal starten in de Tour Down Under, een van de favoriete koersen van de renner. 'Er was ook geweldig nieuws vanuit het team, dat we de Tour de France kunnen rijden. Hopelijk kan ik daar nog een keer schitteren', aldus Impey, die ook uitkijkt naar zijn laatste koersen in de Ardennen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws