Jonkie helpt jonkies: Ayuso richt eigen jeugdploeg op, onder meer UAE Team Emirates sponsort Wielrennen
Wielrennen

Jonkie helpt jonkies: Ayuso richt eigen jeugdploeg op, onder meer UAE Team Emirates sponsort

Jonkie helpt jonkies: Ayuso richt eigen jeugdploeg op, onder meer UAE Team Emirates sponsort

Juan Ayuso is momenteel actief in de Vuelta a España, maar ook op de achtergrond blijkt hij een bezig baasje. De Spanjaard van UAE Team Emirates is namelijk aan een nieuw project begonnen. Hij is zelf pas 20 jaar oud, maar heeft nu al een eigen jeugdploeg uit de grond gestampt, zo meldt het Spaanse sportmedium Relevo. Daarmee volgt hij het voorbeeld van heren als Alejandro Valverde en Alberto Contador.

Met het oprichten van een eigen jeugdploeg laat Ayuso, geboren en getogen in Catalonië, zien dat hij zich bekommert om het Spaanse wielrennen. Het idee voor de jeugdploeg is ontstaan binnen de entourage van de youngster. Naar verluidt plantten voormalig sportief directeuren en teamgenoten uit zijn tijd in de jeugdcategorieën het idee om een jeugdteam op te richten in het hoofd van Ayuso, die met de hulp van een aantal betrokkenen - waaronder zijn eigen familie - het resultaat in 2024 zal presenteren.

Jeugdploeg van Ayuso zal zich in eerste instantie op nationale wedstrijden richten

De aanstaande ploeg zal worden opgericht als stichting: de Ayuso Foundation. Het doel van die stichting gaat verder dan louter sportzaken, daar het initiatief ook van maatschappelijk toegevoegde waarde wil zijn. Persoonlijke sponsors van Ayuso, die vorig jaar bij zijn grote ronde-debuut in de Vuelta al derde wist te worden, zullen ook hun steentje bijdragen aan de nieuwe instelling. Ook Ayuso's huidige broodheer, de WorldTour-brigade uit het Midden-Oosten, zal voor een financiële boost zorgen.

Het initiële doel op wedstrijdgebied is niet per se als ambitieus te bestempelen. Het gaat immers vooral om het bieden van kansen aan Spaanse jongeren die ook willen gaan wielrennen. Concurreren met renners uit de regio en deelnemen aan nationale wedstrijden is vooralsnog het allerbelangrijkste. De mogelijkheid om aan buitenlandse wedstrijden deel te nemen wordt nog geëvalueerd. Naar het schijnt zijn zowel de ploeg als de staf reeds samengesteld, waardoor het vooral wachten is op de officiële presentatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws