Jordi Meeus verliest nipt van Van Aert: 'Hij was niet sneller, maar timede beter' Wielrennen
Wielrennen

Jordi Meeus verliest nipt van Van Aert: 'Hij was niet sneller, maar timede beter'

Jordi Meeus verliest nipt van Van Aert: 'Hij was niet sneller, maar timede beter'

Jordi Meeus spurtte in de vijfde etappe van het Critérium du Dauphiné naar een knappe tweede plaats. De jonge Belgische sprinter van BORA-hansgrohe overleefde als één van de weinige pure sprinters de finale en kwam uiteindelijk net tekort om Wout van Aert te verslaan. ‘Hij timede beter.’

Meeus kwam vorig jaar als eerstejaarsprof sterk opzetten met twee profzeges en een tweede plek in een etappe van de Vuelta a España. Dit seizoen verliep tot dusver minder voorspoedig, maar met de tweede plaats in de vijfde etappe van de Dauphiné lijkt hij de weg omhoog weer te hebben gevonden. ‘Hij was niet sneller dan ik, maar hij timede beter’, zegt Meeus na afloop over de sprint tegen Van Aert.

Hoewel Meeus vlak na de finish zichtbaar baalde van zijn tweede plek, kan hij de teleurstelling even later wel relativeren. ‘Ik had graag gewonnen, maar ben wel blij met mijn tweede plek in mijn eerste sprint sinds een tijd. Dit is een goed resultaat voor mij en voor de volgende keer mik ik op meer’, kijkt de sprinter ambitieus vooruit.

Meeus: 'Ging puur om het overleven van de klimmetjes'

Waar Team BikeExchange-Jayco namens Dylan Groenewegen, Jumbo-Visma en INEOS Grenadiers voor Ethan Hayter zich nadrukkelijk toonden in de achtervolging op de vluchters, hield BORA zich afzijdig. Meeus legt uit waarom: ‘Voor mij ging het puur om het overleven van de twee klimmetjes in de finale.’ BORA mikte dan ook niet vol op Meeus. ‘Ons plan was om of in het begin mee te gaan met de ontsnapping of om met mij te gaan sprinten’, aldus de renner.

Onder andere Nils Politt probeerde het in de beginfase, maar geraakte uiteindelijk niet in de ontsnapping. ‘Het lukte niet om mee te zitten, waarna het hopen was dat ik de finale kon overleven. Dat lukte en toen speelden we mij uit voor de sprint. Dat resulteerde in een tweede plek; ik moet de hele ploeg bedanken, in het bijzonder Nils, die mij in een perfecte positie afzette’, besluit Meeus met een dankwoord aan zijn ploegmaats.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws