Update | Mareckzo raakt zege ZLM Tour kwijt door hinderen in sprint, Kooij wint etappe Wielrennen
Wielrennen

Update | Mareckzo raakt zege ZLM Tour kwijt door hinderen in sprint, Kooij wint etappe

Update | Mareckzo raakt zege ZLM Tour kwijt door hinderen in sprint, Kooij wint etappe

Jakub Mareckzo heeft zich in het Zeeuwse Goes voor even weten te kronen tot ritwinnaar van de tweede etappe van de ZLM Tour 2022. De Italiaan van Alpecin-Fenix werd na afloop gedeclasseerd voor een manoeuvre en zo boekte Olav Kooij zijn tweede ritzege.

Er werd gekoerst in Zeeland en dat betekent traditioneel: wind, wind, wind en iemand die uiteindelijk wint. Toch was Jan de Wind op deze dag in eerste instantie niet erg aanwezig en dat leidde ertoe dat een kopgroep van tien renners al vroeg in de rit de ruimte kreeg van het peloton, waar we Jumbo-Visma van leider Olav Kooij zagen controleren.

Jan-Willem van Schip (BEAT Cycling) was de meest bekende naam van de mannen voorop, waar we verder ook Karl Patrick Lauk (Bingoal), Alex Colman (SportVlaanderen-Baloise), Raymond Kreder (Nederlandse selectie), Antti-Jussi Juntunen (ABLOC), Arne Peters (Allinq), Thijs de Lange (Metec), Jord Baak (VolkerWessels), Enzo Decker (Bike Aid) en Lucas Eriksson (Riwal) konden noteren.

Spel alsnog op de wagen door de wind

Op 85 kilometer van de finish brak het peloton door het spel van de wind toch in twee stukken, waardoor het snel gedaan was met de vluchters. De eerste waaier bestond voornamelijk uit renners van Jumbo-Visma en INEOS Grenadiers en telde zo'n twintig renners. Op dertig kilometer van de meet ontstond er een aparte situatie: de kopgroep moest wachten voor een gesloten spoorwegovergang, waardoor het 'grote' peloton plots een stuk inliep op de voorsten.

De kopgroep versnelde echter na dit euvel en liep op die manier weer uit op groep twee, die op hun beurt weer uit elkaar viel. Op vijftien kilometer van de meet was het vervolgens wel duidelijk dat de winnaar van deze rit vooraan zou zitten, precies op het moment dat Jumbo-Visma de rest vooraan nog eens onder druk zette. Opvallend slachtoffer daarvan: Magnus Sheffield van INEOS Grenadiers.

Jumbo-Visma hield zich in de laatste kilometers opvallend afzijdig, maar schoof met nog 1,5 kilometer te gaan toch fors op met vijf man. In de laatste honderden meters pakte INEOS plots over, waardoor het een koninklijk duel werd tussen de beste sprinters. Mareckzo verraste daarin de grote sprinters Kooij en Viviani met een felle spurt, maar bleek nadien de Jumbo-Visma's gehinderd te hebben in de sprint.

Uitslag etappe 2 ZLM Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws