Jorgenson was 'heel nerveus' voor slotklus in Oman: 'Ben vrij groot, deze klim bracht me tot mijn limieten' Wielrennen
Wielrennen

Jorgenson was 'heel nerveus' voor slotklus in Oman: 'Ben vrij groot, deze klim bracht me tot mijn limieten'

Jorgenson was 'heel nerveus' voor slotklus in Oman: 'Ben vrij groot, deze klim bracht me tot mijn limieten'

Matteo Jorgenson weerstond in de laatste etappe van de Ronde van Oman alle aanvallen van zijn concurrenten en mag zich daarom eindwinnaar noemen. De marge ten opzichte van etappewinnaar Mauri Vansevenant (Soudal-Quick Step) was met één seconde minimaal, maar dat mag de pret voor de Amerikaan niet drukken.

'Het was een super lastige finale', aldus Jorgenson in het flashinterview. 'De aanloop was vrij relaxed, mede omdat het vlak was. Wellicht leek het er vanaf de buitenkant op dat ik veel vertrouwen had vanmorgen, maar ik was stiekem heel nerveus. Ik ben vrij groot en deze klim bracht me echt tot mijn limieten. Het ging uiteindelijk allemaal om goed klimmen en alles zo efficiënt mogelijk aanpakken.'

Jorgenson: 'Het is ons gewoon gelukt, niet normaal!'

'Niemand heeft enig idee hoe speciaal deze overwinning is', jubelt Jorgenson. 'Twee dagen geleden boekte ik mijn eerste profzege en nu win ik gelijk een algemeen klassement. Het is ons gewoon gelukt, niet normaal!'

Jorgenson vervolgt zijn seizoen volgende week in België. De Amerikaan werkt in het eerste klassiekerweekend zowel Omloop het Nieuwsblad als Kuurne-Brussel-Kuurne af. Later dit jaar staat Jorgenson normaal gesproken voor de tweede keer in zijn carrière aan de start van de Tour de France.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws