Vansevenant kreeg tips van ploegmaat: 'Hij gaf me mee om zolang mogelijk te wachten' Wielrennen
Wielrennen

Vansevenant kreeg tips van ploegmaat: 'Hij gaf me mee om zolang mogelijk te wachten'

Vansevenant kreeg tips van ploegmaat: 'Hij gaf me mee om zolang mogelijk te wachten'

Mauri Vansevenant won op knappe wijze de laatste etappe van de Ronde van Oman. De Belg van Soudal-Quick Step viel verscheidene keren aan om leider Matteo Jorgenson te lossen én had uiteindelijk nog een fijne punch in huis. Jorgenson liet echter niet begaan, waardoor Vansevenant één seconde tekort kwam voor de eindzege.

'Het was ongelofelijk lastig', aldus een vermoeide Vansevenant in het flashinterview na afloop. 'Ik heb de gehele klim gepusht om het algemeen klassement te winnen, maar dat is net niet gelukt. Uiteindelijk is het mooi dat we nog een zege hebben kunnen boeken. Vorig jaar won ploegmaat Jan Hirt hier en hij heeft me van tevoren wat tips gegeven. Hij gaf me mee om zolang mogelijk te wachten en pas in de laatste kilometers aan te vallen.'

Vansevenant: 'Het is mooi om voor je familie te winnen'

Vansevenant was blij dat hij zijn meegereisde familie een zege kon schenken. 'Het is altijd mooi om voor hen te winnen. Dat zij hier zijn, geeft altijd wat extra motivatie. We geven het hele seizoen alles om overal het beste eruit te halen. Als ik in orde ben is alles mogelijk en ik heb geweldige ploegmaten.'

Vansevenant reist na zijn overwinning in principe af naar Frankrijk. De Belg zal daar de Ardèche Classic en Drôme Classic afwerken. Vansevenant zal komende zomer bovendien te zien zijn in de Tour de France.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws