Jorgenson neutraliseerde aanval Van Baarle in slotkilometer: 'Dacht dat hij de sterkste was' Wielrennen
Wielrennen

Jorgenson neutraliseerde aanval Van Baarle in slotkilometer: 'Dacht dat hij de sterkste was'

Jorgenson neutraliseerde aanval Van Baarle in slotkilometer: 'Dacht dat hij de sterkste was'

Even leek Dylan van Baarle met een move in de laatste kilometer de tiende etappe van de Tour de France naar zich toe te trekken. Toen de Nederlander omkeek, zag hij echter Matteo Jorgenson (Movistar) het gat dichtrijden. Na afloop blijkt waarom. 'Ik dacht dat hij de sterkste renner in de kopgroep was.'

Jorgenson, een jonge Amerikaan, vertelde namelijk dat hij hoge verwachtingen had van de Nederlander van INEOS Grenadiers. 'Ik wilde geduldig blijven en het wiel van Van Baarle volgen, omdat ik dacht dat hij de sterkste renner zou zijn van de mannen vooraan', aldus zijn verklaring over de winnaar van Parijs-Roubaix.

Van Baarle reed in de laatste kilometer op en over Jorgenson, Luis León Sánchez en Nick Schultz heen, maar kwam niet weg. 'Ik probeerde daarna een soort van te gaan', vertelt de renner van Movistar over de secondes nadat hij Van Baarle inrekende. 'Maar whoa, het was echt gek. Ik had niet veel energie meer over en reed mijzelf compleet leeg.'

Dat zorgt direct na de race voor wat teleurstelling bij Jorgenson. 'Maar ik denk dat ik vanavond, als alles een beetje op zijn pootjes staat, ik tevreden ben mijzelf. Ik had de etappe echter dolgraag gewonnen', zo laat de coureur weten via de kanalen van zijn ploeg.

Jorgenson: 'Ik heb waarschijnlijk wat foutjes gemaakt'

Uiteindelijk eindigde de rossige Amerikaan als vijfde in de daguitslag. Magnus Cort won de rit door met een ultieme jump Nick Schultz af te houden. 'Ikzelf heb ook wat energie verspild in de openingsfase van de rit', legt Jorgenson uit.

'Het was echt een crazy start, ik wilde per se mee zijn en heb me constant in het gevecht om de vlucht van de dag gegooid. Het bleef echter maar duren en duren in de eerste twee uren van de rit, en ik heb zelf waarschijnlijk wat foutjes gemaakt daar', is hij schuldbewust.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws