Richard Carapaz streeft naast ritzeges ook bolletjestrui na: 'Een realistisch doel' Wielrennen
Wielrennen

Richard Carapaz streeft naast ritzeges ook bolletjestrui na: 'Een realistisch doel'

Richard Carapaz streeft naast ritzeges ook bolletjestrui na: 'Een realistisch doel'

Tijdens de derde en laatste rustdag in de Vuelta laat tweevoudig ritwinnaar Richard Carapaz via de communicatie van zijn ploeg INEOS Grenadiers weten ook de eindzege in het bergklassement te willen grijpen. 'Het zou geweldig zijn om de bolletjestrui te winnen', aldus de 29-jarige Ecuadoriaan.

Het zag er in de eerste elf ritten van deze Vuelta niet naar uit dat het de ronde van Richard Carapaz ging worden. De INEOS-renner wist tussen rit twee en elf geen enkele keer binnen de top 20 de finishen. 'Richie' gooide het roer om en besloot zich dan te focussen op ritzeges. In de twaalfde rit, met finish bergop in Peñas Blancas, schoot hij raak vanuit de vroege vlucht. Ook in rit veertien wist hij in de kopgroep te geraken en beloonde hij zichzelf met een tweede overwinning in korte tijd.

Een hattrick zat er voor Carapaz niet in. Hij probeerde het wel, wederom vanuit de vroege vlucht, maar het was Thymen Arensman die met de overwinning aan de haal ging. 'Het was een beetje een lastige dag, vooral na de voorgaande rit. Ik wist weer in de kopgroep te geraken, maar ik merkte dat het niet mijn dag zou worden', blikt Carapaz the day after (op de rustdag) terug. 'Toen hoorde ik op de radio dat Carlos op achterstand reed van de groep der favorieten. Ik zei tegen de ploegleider dat ik me zou laten uitzakken en Carlos zou gaan helpen. Ik heb een flink stuk met hem samen omhoog gereden. Hij staat er namelijk erg goed voor in het algemeen klassement. Er zijn nog veel opties en we zullen ook blijven samenwerken. Ik deed voor hem wat elke andere ploeggenoot voor mij zou hebben gedaan', vervolgt hij.

Bolletjestrui als doel, algemeen klassement niet

Carapaz steekt niet onder stoelen of banken dat hij geïnteresseerd is in het winnen van de bolletjestrui. 'Er is nog heel veel speelbaar in het bergklassement, dus we zullen zien hoe dat de komende dagen gaat uitpakken. Het is een concreet doel voor mij. Het zou geweldig zijn als ik het bergklassement kan winnen. Maar als het me niet lukt, dan is dat ook okay', zo laat de olympisch kampioen van Tokyo weten. Carapaz heeft geen oren meer naar het algemeen klassement. 'Ik kwam hier met een doel naar de Vuelta en dat was het algemeen klassement. Dat is me niet gelukt te verwezenlijken. Het alternatieve plan was het najagen van ritzeges en dat is gelukt, twee stuks', sluit hij af. De Vuelta is de laatste grote ronde die Carapaz rijdt in het tenue van INEOS Grenadiers. Hij maakt namelijk komend seizoen de overstap naar EF Education-EasyPost.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws