Juan Pedro López verdedigt roze nog een dag met verve: 'Als Kämna aanviel, moest ik mee' Wielrennen
Wielrennen

Juan Pedro López verdedigt roze nog een dag met verve: 'Als Kämna aanviel, moest ik mee'

Juan Pedro López verdedigt roze nog een dag met verve: 'Als Kämna aanviel, moest ik mee'

Juan Pedro López rijdt ook op dag negen van de Giro d'Italia in de roze trui. De 24-jarige Spanjaard van Trek-Segafredo verdedigde zijn leiderstrui in de achtste etappe met verve, ook toen concurrent Lennard Kämna op het laatste klimmetje nog iets probeerde. López was bij de pinken en maakte het gevaar eigenhandig ongedaan. Toch bedankt hij ook zijn ploeg in het flashinterview.

Kämna had in de zesde etappe al een seconde teruggepakt in een tussensprint en staat momenteel 38 seconden achter López in het algemeen klassement. In het peloton vol favorieten gebeurde er de hele dag niets in de achtste rit, totdat Kämna het op het laatste klimmetje toch probeerde. 'In de teammeeting in de ochtend hebben we gezegd dat als Kämna aan zou vallen, ik mee zou moeten. Ik moest in zijn wiel blijven, dat was het.'

Trek-Segafredo moet werken om Martin af te houden

Kämna was niet de enige dreiging voor López zijn roze trui. In de kopgroep van de dag was Guillaume Martin meegeslopen en de Fransman van Cofidis flirtte heel even (virtueel) met de leiderstrui. Trek-Segafredo reed uiteindelijk een snelle finale, waardoor Martin nu op een dikke minuut staat van López. Goed nieuws voor Martin, die op de Etna nog veel tijd had verloren, maar nu keurig vierde staat en weer helemaal meedoet met zijn klassementsambities.

Als López wordt gevraagd naar de achtervolging op Martin, geeft hij eerlijk antwoord: 'Ik maakte me wel een beetje zorgen, maar heb een geweldige ploeg om mij heen. Ze laten mij dromen en hebben alles voor mij gegeven vandaag.' De goedlachse Spanjaard weet dat het zondag nog een stukje moeilijker zal worden om het roze vast te houden. Dan staat de etappe met aankomst bovenop de steile Blockhaus op het menu. 'We gaan het zien', sluit hij veekzeggend met een brede glimlach af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws