🎥 Juichende Cofidis-verzorger bij de finish wordt slachtoffer van Evenepoel-blunder Vuelta-organisatie Wielrennen
Wielrennen

🎥 Juichende Cofidis-verzorger bij de finish wordt slachtoffer van Evenepoel-blunder Vuelta-organisatie

🎥 Juichende Cofidis-verzorger bij de finish wordt slachtoffer van Evenepoel-blunder Vuelta-organisatie

Het was misschien wel het leukste beeld van een etappe die verder heel erg tegenviel. De elfde rit in de Vuelta a España was voor de vluchters en Jesús Herrada bewees z'n naam als rittenkaper nog maar eens, door de sprint bergop te winnen. Dat zorgde voor vreugde bij zijn ploeg Cofidis, iets te veel volgens de politie.

Even terug naar dag drie van de Vuelta, de etappe die Remco Evenepoel won met een indrukwekkende sprint bergop. De Belg juichte, maar kwam vervolgens hard in aanraking met een journalist na de finish. Er was geen sprake van een mixed zone, waardoor de renners arriveerden in een mensenmassa. Evenepoel hield er een flinke wond aan zijn hoofd aan over.

De Vuelta-organisatie greep in de dagen erna in en hield de weg na de streep vrij. Ook in de elfde etappe waren de politieagenten duidelijk geïnstrueerd: niemand betreed de weg! Toen Herrada z'n medevluchters had losgereden en juichend over de finishlijn kwam, zagen we vol in beeld dat een Cofidis-verzorger hardhandig aan de kant werd gewerkt door een agent.

Kijk verder onder de video.

Verzorger Cofidis laat zich niet uit het veld slaan

In een andere video van SBS Sport zien we overigens dat de politie de soigneur niet lang in toom kan houden. Vlak na de finish rukt de man zich los en vangt hij Herrada op, per slot van rekening de taak waarvoor hij daar stond. Het bleek nodig ook, want Herrada ging zo diep, dat hij in de armen van zijn verzorger naar de grond zakt. Het was alweer de derde ritzege van Herrada in de Vuelta, nadat hij in 2019 en 2022 ook al een rit had gewonnen in zijn thuisronde.

Samen juichten de twee trouwens om de zege, en 's avonds in het hotel zullen ze ongetwijfeld gelachen hebben om de beelden...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws