Vingegaard snapt Evenepoel en andere ploegen niet: 'Ik had wel wat aanvallen verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard snapt Evenepoel en andere ploegen niet: 'Ik had wel wat aanvallen verwacht'

Vingegaard snapt Evenepoel en andere ploegen niet: 'Ik had wel wat aanvallen verwacht'

Team Jumbo-Visma beleefde een relatief rustige elfde etappe in de Vuelta a España. Kopmannen Primoz Roglic en Jonas Vingegaard kwamen na de slotklim in de groep der favorieten over de streep, net als klassementsleider en kopman in wording Sepp Kuss. Alle drie bleven ze uit de problemen, mede omdat geen enkele favoriet probeerde weg te rijden bij de drie mannen.

Voor Vingegaard was het een bijzondere verrassing, zo geeft hij aan op de site van zijn ploeg. 'Ik verwachtte dat de tegenstand iets zou proberen vandaag, maar dat gebeurde niet.' Grote concurrent Remco Evenepoel legde op zijn beurt dan weer de bal in het Jumbo-Visma-kamp. De Belg is van mening dat Jumbo-Visma de koers moet bepalen, vanwege hun overmacht, maar daar wil de Deen van de Nederlandse ploeg niets van wegen. 'Vooraf hadden we met de ploeg afgesproken om niets te ondernemen vandaag.'

De winnaar van de meest recente Tour de France legt uit waarom hij en zijn ploeggenoten besloten niets te ondernemen deze woensdag. 'We zitten in een goede situatie. Voor ons is elke etappe die voorbijgaat dan ook mooi meegenomen.' In het algemeen klassement staat Vingegaards ploeggenoot Kuss immers aan de leiding. Hij heeft een gat van ruim een minuut op Evenepoel en anderhalve minuut op Roglic. Vingegaard volgt al op ruim twee minuten.

Vingegaard: 'Etappe naar de Tourmalet wordt zeer belangrijk'

Voorlopig blijft het grootste vuurwerk nog even uit in de Vuelta a España, maar er is een zwaar weekend op komst. 'Het wordt afwachten wat er gebeurt tijdens de etappe van vrijdag met aankomst op de Col du Tourmalet', aldus Vingegaard. Dat is een van de zwaarste etappes van de Spaanse grote ronde, met zowel de Col d'Aubisque, de Col des Spandelles en als sluitstuk finish bovenop de Tourmalet. 'Die etappe wordt zeer belangrijk.' Ook de rit erna op zaterdag wordt een zware bergetappe waar in potentie tijdsverschillen kunnen ontstaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws