Julius van den Berg herenigd met Fabio Jakobsen: DSM-Firmenich kondigt komst van twee renners aan Wielrennen
Wielrennen

Julius van den Berg herenigd met Fabio Jakobsen: DSM-Firmenich kondigt komst van twee renners aan

Julius van den Berg herenigd met Fabio Jakobsen: DSM-Firmenich kondigt komst van twee renners aan

Team DSM-Firmenich heeft nog eens twee belangrijke transfers aangekondigd voor 2024. Het team versterkt zich met Emils Liepins en Julians van den Berg. De Let en de Nederlander komen over van respectievelijk Lidl-Trek en EF Education EasyPost. Dat meldt de ploeg in een persbericht op de ploegsite. Liepins zal de sprinttrein rondom Fabio Jakobsen versterken. Van den Berg zal als allrounder op meerdere vlakken ingezet kunnen worden voor zijn nieuwe ploeg.

De Let Liepins is nog een vrij onbekende naam als het gaat om prestaties in de WorldTour. Met name in de rol van helper ziet DSM-ploegleider Rudi Kemna een belangrijke rol voor de 31-jarige. 'Wij geloven dat er in Emils nog meer potentieel zit als het gaat om de lead-out, alsmede zijn eigen kansen op overwinningen in sprints.' De Letse kampioen benadrukt dat de structuur van de ploeg en het vasthouden aan wedstrijdplannen hem in het bijzonder ligt: 'Deze ploeg werkt samen als eenheid, zonder uitzonderingen. Ik kijk ernaar uit de ploeg te helpen als sprintaantrekker, of als finisher als ik zelf kansen krijg.'

Van den Berg en Jakobsen herenigd: 'Ik houd van winnen'

Na vijf seizoenen onder de naam van EF te hebben gereden, keert Julius van den Berg terug op Nederlandse bodem. 'Ik houd van de structuur van deze ploeg, en kijk ook uit naar een nieuwe omgeving. Daarnaast zal ik hier ook wat oude bekenden tegenkomen', zo doelt de rossige rouleur onder andere op zijn hereniging met boezemvriend Fabio Jakobsen. De twee renners reden samen bij de beloften, voordat Jakobsen naar Soudal Quick-Step vertrok en Van den Berg nog een profcontract moest verdienen.

Van den Berg denkt met zijn veelzijdigheid van waarde te kunnen zijn voor zijn nieuwe werkgever. 'Ik houd van winnen, of dat nu zelf is of als team. Maar met een groep een doel bereiken, dat geeft de meeste voldoening. Ik kan met mijn ervaring de jongere jongens helpen, en ben ook bereid te knechten om ploeggenoten die kunnen winnen zo fris mogelijk in de finale te krijgen.' Kemna over zijn nieuwe aanwinst: 'Hij heeft een enorme motor in zich. Hiermee kan hij koersen controleren en meerdere scenario's creëren waarin we als team successen kunnen boeken.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news