Jumbo-Visma baart opzien met fenomenale verrassingsaanval: 'Andere ploegen stemden lead-out op ons af' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma baart opzien met fenomenale verrassingsaanval: 'Andere ploegen stemden lead-out op ons af'

Jumbo-Visma baart opzien met fenomenale verrassingsaanval: 'Andere ploegen stemden lead-out op ons af'

In de Tour of Britain staat er simpelweg geen maat op Jumbo-Visma. De Nederlandse succesformatie zag sprintkopman Olav Kooij er in de eerste vier (!) etappes met de zege vandoor gaan, waarna het op dag vijf de beurt was aan Wout van Aert, die in de eerste ritten als lead-out fungeerde. In Felixstowe liet Kooij in de laatste bocht vakkundig een gaatje vallen, waarna de superster uit Herentals triomfantelijk naar de overwinning kon soleren. Op de ploegsite kijken beide heren terug op het knap staaltje koers dat ze tentoonstelden.

'Geweldig om zo te winnen', vertelt Van Aert na afloop van de 192 kilometer lange rit doorheen East Suffolk. 'Dit was precies het plan dat we vooraf hadden gemaakt. We hadden het gevoel dat andere ploegen hun lead-out voor de sprint een beetje op ons begonnen af te stemmen. Daar heb ik vandaag van kunnen profiteren. Het was een hele zware slotkilometer. De wind kwam vol schuin van voor. Ik heb alles gegeven tot de finish en ben blij dat ik het heb kunnen afmaken.'

'Het is mooi om zo’n plan te maken en het dan ook met elkaar uit te durven voeren', aldus laureaat Van Aert

'Samen winnen', luidt het motto van de brigade van Richard Plugge. Het is in Groot-Brittannië in ieder geval een treffend motto, getuige het werk dat de Belg en de Vlaming voor elkaar verrichten. 'Als team proberen we een koers altijd samen te winnen. Zo werken we nu eenmaal. Ik heb vier superdagen gehad als lead-out van Olav. De manier waarop we deze week rondrijden als ploeg maakt me trots. Het is mooi om zo’n plan te maken en het dan ook met elkaar uit te durven voeren', is de 28-jarige alleskunner lyrisch.

Ook Kooij, die ook wel bekendstaat als het 'Jachtluipaard van Numansdorp', doet zijn zegje op de website van de 'killer bees'. 'Dit is echt zo genieten. Toen we gisteren op de kamer terugkwamen, maakten we dit plan. We lieten het lijken alsof we weer voor de sprint zouden gaan met mij. Maar we verrasten werkelijk iedereen met de aanval van Wout', aldus de 21-jarige sprintbom.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws