Evenepoel 'sneert' naar Jumbo-Visma en Roglic: 'Je ziet dat ze zichzelf tegenspreken' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel 'sneert' naar Jumbo-Visma en Roglic: 'Je ziet dat ze zichzelf tegenspreken'

Evenepoel 'sneert' naar Jumbo-Visma en Roglic: 'Je ziet dat ze zichzelf tegenspreken'

Remco Evenepoel kwam de twaalfde etappe in de Vuelta a España zonder kleerscheuren door, al zag hij wel Jumbo-Visma-kopman Primoz Roglic vier bonificatieseconden meesprokkelen bij de tussensprint. Tegenover een aantal Belgische media, waar Het Nieuwsblad ook toebehoorde, gaf hij aan dat hij zich niet al te druk maakt om de iets dichter gekomen Sloveen. De 23-jarige wereldkampioen tijdrijden haalt tegelijkertijd ook lichtjes uit naar de geelzwarte formatie, die volgens hem niet bepaald 'woord houden'...

'De ploegmaats deden het opnieuw goed', blikt de 'Kannibaal van Schepdaal' terug op de ietwat saaie etappe in de richting van Zaragoza. 'Vanaf de laatste vijftien kilometer werd het nerveus. Ik ben uit de miserie gebleven. We zaten goed voorin in die scherpe bocht op drieënhalve kilometer van de finish. We hebben veel energie kunnen sparen', besluit de poulain van Patrick Lefevere.

'Eerst zeggen ze dat ze zich daar niet mee gaan bezighouden en dan doen ze het toch', aldus Evenepoel over Jumbo-Visma

Roglic, die gezien zijn vorm wordt gezien als de grootste uitdager van Evenepoel, wist bij de tussensprint vier boniseconden mee te snoepen. De ex-schansspringer kwam daarmee op 23 seconden achterstand van Evenepoel in het algemeen klassement. De Vlaming maakt zich echter allesbehalve zorgen om de door Roglic gewonnen tijd. 'Dat doet me niets. Wij hadden geen plan om te sprinten, zij dus wel. Daaraan zie je dat ze zichzelf tegenspreken', deelt hij ook een klein sneertje uit aan de killer bees. 'Eerst zeggen ze dat ze zich daar niet mee gaan bezighouden en dan doen ze het toch. Je kan niet veel geloven van wat ze zeggen.'

Op vrijdag 8 september staat er een monsteretappe in de richting van de Col du Tourmalet op het menu van de Ronde van Spanje. Vlak voor het weekend dienen er immers 5.000 (!) hoogtemeters overwonnen te worden. 'De twee Pyreneeënritten worden bepalend voor het klassement', zei Jumbo-Visma-ploegleider Marc Reef erover.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws