Jumbo-Visma blij met vorm Vingegaard na lange afwezigheid: 'Donderdag voor succes gaan' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma blij met vorm Vingegaard na lange afwezigheid: 'Donderdag voor succes gaan'

Jumbo-Visma blij met vorm Vingegaard na lange afwezigheid: 'Donderdag voor succes gaan'

Bij Jumbo-Visma is men vooralsnog dik tevreden over hoe Jonas Vingegaard zich staande houdt in de Ronde van Kroatië. De Deen keerde na een maandenlange absentie terug in de CRO Race en staat er daar na twee sprintritten nog goed voor.

Vingegaard had naar eigen zeggen een break nodig na zijn Tourzege in juli en dus zagen we hem dinsdag pas weer koersen in de eerste etappe in Kroatië. Op woensdag kwam hij - net als een dag eerder - met de eersten binnen. Het geeft Jumbo-Visma de kans om donderdag in de derde etappe iets te proberen, daar de finish bergop ligt.

Ploegleider Marc Reef is blij met wat hij vooralsnog ziet van zijn kopman. 'De opdracht was om heelhuids over de streep te komen. Daar zat de uitdaging, maar dat hebben we goed gedaan. Morgen wordt het een heel andere dag. Dat is een echte rit voor de klassementsrenners. De aankomst is erg lastig, dus ik verwacht daar de klassementsploegen van voren. Wij willen Jonas daar in goede positie afzetten en met hem voor een succes gaan', zo vertelt hij in een persbericht.

Milan Vader maakt goede indruk bij rentree

Naast Vingegaard is ook Milan Vader bij Jumbo-Visma terug in koers, nadat hij in april hard onderuit ging en maanden moest revalideren. 'Voorlopig staan Milan en Jonas er prima voor na een periode zonder koersen. Jonas zag er gisteren op de klim goed uit en Milan heeft al goed ervaren hoe het is om weer in het peloton te rijden. Ze zijn allebei de eerste dagen prima doorgekomen, dus we kijken nu met belangstelling uit naar de komende ritten waarin nog wat meer geklommen moet worden', aldus Reef.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws