Milan Vader geniet van rentree, Vingegaard 'laat zien in orde te zijn' Wielrennen
Wielrennen

Milan Vader geniet van rentree, Vingegaard 'laat zien in orde te zijn'

Milan Vader geniet van rentree, Vingegaard 'laat zien in orde te zijn'

Milan Vader en Jonas Vingegaard keerden dinsdag in de CRO Race na een periode van afwezigheid weer terug in koers. De eerste deed vertrouwen op door de openingsrit uit te rijden, de tweede toonde goede vorm met een aanval op de heuvels in het slot van de etappe.

De eerste etappe van de CRO Race in Kroatië was een zware met een afstand van 223 kilometer. Ook het weer speelde naarmate de koes vorderde een grote rol. ‘Het begon ineens heel hard te waaien en te regenen en de temperatuur ging met 10 graden naar beneden’, vertelt ploegleider Marc Reef op de ploegsite.

Vingegaard reed zijn eerste koers sinds hij in juli de Tour de France won. De Deen was daarna toe aan een pauze. Zijn goede benen was hij echter niet helemaal kwijt, bleek dinsdag. Op de laatste heuvel trok Vingegaard samen met Team DSM-talent Oscar Onley ten aanval. Het tweetal kreeg vier renners met hen mee, maar in de afdaling werden ze weer ingelopen. ‘Jonas heeft laten zien dat hij goed in orde is’, constateerde Reef tot zijn genoegen.

'Het voelde alsof het helemaal niet zo lang geleden was dat ik gekoerst had. Dat is een goed teken.'

Milan Vader

Naast Vingegaard maakte ook Vader zijn rentree. Vader moest echter van veel verder komen. De Nederlander viel in april zwaar in de Ronde van Baskenland en hield daar ernstige verwondingen aan over. Na een lange revalidatie mocht hij eindelijk weer een rugnummer opspelden. ‘Het viel me niet tegen. Op het einde kreeg ik het even flink koud door de regen, maar al met al ben ik de dag goed doorgekomen’, is Vader tevreden. ‘Het voelde alsof het helemaal niet zo lang geleden was dat ik gekoerst had. Dat is een goed teken. Ik heb ervan genoten.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws