Sportieve Barbier gelooft finishfoto in CRO Race niet: 'Heb jury nog geprobeerd terug te roepen' Wielrennen
Wielrennen

Sportieve Barbier gelooft finishfoto in CRO Race niet: 'Heb jury nog geprobeerd terug te roepen'

Sportieve Barbier gelooft finishfoto in CRO Race niet: 'Heb jury nog geprobeerd terug te roepen'

De finish van de tweede etappe in de CRO Race zorgde voor verbazing en opschudding. Niet voor het eerst dit jaar juichte er een renner, die uiteindelijk niet won. Rudy Barbier was dit keer de ongelukkige, terwijl Jonathan Milan daadwerkelijk de boemen kreeg.

Barbier leek de sprint in de tweede rit te gaan winnen, mede omdat Milan al op 400 meter van de streep begon aan zijn spurt. De renner van B&B Hotels stak zijn armen overtuigend in de lucht, maar de finishfoto wees uit dat Milan een millimeter eerder was. 'Ik heb de video's bekeken en ben nu nog zekerder van mezelf. Ik zou nooit mijn armen in de lucht steken als ik niet zeker was van mijn zaak', zo is Barbier bij L'Equipe overtuigd van het feit dat hij won.

Hij koopt er weinig voor, want Barbier stond en staat tweede in de daguitslag. Hij kan het niet accepteren. 'Ik zie op de beelden dat ik Milan passeer en hij was ook overtuigd dat ik won. Ik heb de finishfoto niet gezien, maar wel de video-finish van de zijkant. Het is duidelijk, we hoeven het hier niet over te hebben. Er stond hier een overwinning op het spel, geen tiende plaats. Toen ik naar de finishfoto wilde kijken, was de jury al weg. Ik heb ze nog geprobeerd terug te roepen.'

Milan viert feest na de finish

Voor Milan was het allemaal een stuk leuker na de meet. De jonge Italiaan van Bahrain Victorious won dinsdag al en nu opnieuw. 'Twee overwinningen in twee dagen is ongelofelijk. De ploeg heeft geweldig werk verricht en ik wist dat de laatste bocht belangrijk was voor de positionering. Ik ben blij met deze overwinning, het is echt heel gaaf.' Check hieronder de beelden van het moment dat Milan hoort dat hij heeft gewonnen, waarbij Barbier hem sportief feliciteert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws