Vingegaard dient Deense critici van repliek: 'Ik had een break nodig na de Tour' Wielrennen
Wielrennen

Vingegaard dient Deense critici van repliek: 'Ik had een break nodig na de Tour'

Vingegaard dient Deense critici van repliek: 'Ik had een break nodig na de Tour'

Tour de France-winnaar Jonas Vingegaard stapt dinsdag na meer dan twee maanden afwezigheid weer op de fiets in wedstrijdverband. De Deen van Jumbo-Visma doet mee aan de CRO Race, één van de laatste etappekoersen van dit seizoen. 'Een goede voorbereiding voor de Ronde van Lombardije', zegt Vingegaard over zijn grote doel van dit najaar.

De hamvraag op een persconferentie in Kroatië luidde: waarom zagen we Vingegaard na zijn zege in de Tour zo lang niet? 'Ik had in een break nodig na de Tour. Daarna wilde ik opbouwen naar Lombardije. Vorig jaar reed ik voor die koers een paar wedstrijden, nu wilden we het anders doen', was het antwoord. In eigen land kreeg hij kritiek omdat hij niet te zien was op het WK en in de Ronde van Denemarken.

'We denken dat deze rittenkoers een goede voorbereiding is voor Lombardije', zegt Vingegaard over de CRO Race. 'Al is het jammer dat er geen aankomst bergop is, dat had ik leuk gevonden. Maar er liggen toch heel wat heuvels én bergen op het parcours. Daar kijk ik naar uit. Ik ben sowieso blij dat ik weer competitief kan koersen, en daarbij vind ik Kroatië een mooi land. Als kind ben ik er al eens op vakantie geweest.'

Vingegaard nam thuis goed rust en genoot van het leven

Wat deed Vingegaard de afgelopen twee maanden dan? 'Ik heb thuis rust genomen en van het leven genoten. De voorbije 3 weken ben ik op stage geweest in Spanje', aldus de man wiens leven in juli op zijn kop stond. 'Je krijgt meer aandacht, de mensen herkennen me meer. Maar voor mij persoonlijk is er niet echt iets veranderd: ik ben nog steeds dezelfde Jonas als voorheen. Ons leven thuis is ook hetzelfde', aldus de nuchtere klimmer. Hij wordt in Kroatië bijgestaan door onder meer Milan Vader, die eveneens zijn rentree maakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws