Jumbo-Visma blij na aanvallende Giro, Bouwman trots: 'Deze drie weken ga ik nooit meer vergeten' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma blij na aanvallende Giro, Bouwman trots: 'Deze drie weken ga ik nooit meer vergeten'

Jumbo-Visma blij na aanvallende Giro, Bouwman trots: 'Deze drie weken ga ik nooit meer vergeten'

Jumbo-Visma kan met recht één van de uitblinkende ploegen van de Giro d'Italia worden genoemd. De Nederlandse ploeg stelde in het klassement misschien teleur met Tom Dumoulin, Tobias Foss en Sam Oomen, maar was met twee ritzeges én de bergtrui voor Koen Bouwman wel uiterst succesvol.

Bouwman stond zodoende op het eindpodium voor het bergklassement in Verona, te blinken in het blauw. 'Deze drie weken ga ik nooit meer vergeten. Ik heb vandaag oprecht genoten van de laatste dag van deze Giro. Heel veel mensen schreeuwden vanaf de kant mijn naam. Dat is echt kippenvel. Ik denk dat het echte besef komt als ik op het podium sta met de winnaars van de andere truien', vertelt hij in een persbericht van zijn team.

De nuchtere Bouwman is pas de vierde Nederlander die het bergklassement wint in een grote ronde en de eerste die dat doet in de Giro. 'Ik durf mezelf niet te vergelijken met namen als Joop Zoetemelk, Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse, maar feit is wel dat ik voortaan in één adem met hen genoemd zal worden. De twee ritoverwinningen waren prachtig, en het bergklassement is eveneens fantastisch. Het is bijna jammer dat deze Giro er nu op zit, al ben ik heel blij dat ik mijn familie en vrienden weer ga zien. Het waren drie fantastische weken.'

Jumbo-Visma trots op Giro-prestaties

Ploegleider Addy Engels is met recht trots op de prestaties van Jumbo-Visma, waar Gijs Leemreize met vijf keer top tien ook uitstekend voor de dag kwam. 'We kijken terug op een zeer succesvolle Giro. We startten deze ronde met ambities voor het klassement. Al snel moesten we die laten varen. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en met de hele ploeg nieuwe doelen gesteld. We hebben een andere tactiek gehanteerd en zijn gegaan voor de etappezeges en later ook voor het bergklassement. Koen heeft de blauwe trui en twee fantastische ritten gewonnen. Ook de prestaties van Gijs, Edoardo (Affini, red.) en alle andere jongens zijn het benoemen waard. We mogen terugkijken op schitterende successen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws