Kelderman zag Hindley Giro beslissen op laatste klim: 'Ben glimlachend naar boven gereden' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman zag Hindley Giro beslissen op laatste klim: 'Ben glimlachend naar boven gereden'

Kelderman zag Hindley Giro beslissen op laatste klim: 'Ben glimlachend naar boven gereden'

Wilco Kelderman heeft dan misschien niet voor eigen rekening kunnen rijden in de Giro d'Italia, maar de Nederlander stond wel met een ontzettend voldaan gevoel aan de finish in Verona. Met Jai Hindley won BORA-hansgrohe de ronde en Kelderman had daar een mooi aandeel in.

'Ik was hier zelf niet goed genoeg en dan moet je de keuze maken om voor iemand anders te gaan. Ik kan hier wel voor een tiende plek doorrijden, maar dat geeft mij ook geen voldoening. Jai was de hele ronde al super sterk, dus je zag het al wel een beetje aankomen. Het is fijn dat ik mijn werk heb kunnen doen en voor hem heb kunnen rijden', zo zegt Kelderman bij het Algemeen Dagblad.

In de twinigste etappe zorgde Hindley uiteindelijk voor de beslissing en Kelderman kreeg op een afstandje alles mee. 'Het was super mooi. Ik kreeg alles een beetje mee via het oortje en ik ben glimlachend naar boven gereden. Ik heb nog nooit zo genoten van zo'n lastige klim. Jai leek al heel sterk en de ploeg was ook sterk, gemotiveerd en gefocust. Dan kun je net een beetje extra. Als je dan ziet hoe Lennard (Kämna, red.) nog terugzakt en Carapaz de doodsteek toedient, dat is gewoon mooi.'

Kelderman vond knechtenrol 'super mooi'

BORA ging met Hindley, Kelderman en Emanuel Buchmann naar de Giro voor een klassement en volgens de Nederlander was dat een uitstekende mix. 'We hadden de drie juiste jongens bij elkaar voor het klassement. We zijn niet super egoïstisch en bereid om voor elkaar door het vuur te gaan. Dat is belangrijk en het betaalt zich uit. Natuurlijk had ik hier liever in een iets betere vorm gestaan, maar dit is ook super mooi en ik geniet hier net zo van. Het seizoen is nog lang, ik ga lekker opbouwen richting het naseizoen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws