Jumbo-Visma 'brandt van ambitie' voor Omloop: 'Hebben een hele goede hoogtestage gehad' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma 'brandt van ambitie' voor Omloop: 'Hebben een hele goede hoogtestage gehad'

Jumbo-Visma 'brandt van ambitie' voor Omloop: 'Hebben een hele goede hoogtestage gehad'

Jumbo-Visma staat zonder titelverdediger Wout van Aert aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad. ‘Desalniettemin wil ik elke koers winnen waar we aan de start staan. We hebben veel ambitie en gaan het weekend vol vertrouwen tegemoet’, aldus ploegleider Grischa Niermann in een vooruitblik op de ploegsite.

Volgens Niermann wordt het zonder Van Aert ‘niet makkelijk’, maar de ex-renner ziet voldoende mogelijkheden met de renners die wél deelnemen. ‘We staan aan het vertrek met een sterke ploeg die brandt van ambitie. Als er met een groep naar de finish wordt gereden hebben we in de persoon van Christophe Laporte een rappe man. Daarnaast hebben we nog andere kaarten die we kunnen spelen. Het allerbelangrijkste is dat we iemand vooruitgeschoven hebben in de finale.’

'Ook de nieuwe renners Dylan van Baarle en Jan Tratnik hebben een positieve indruk op mij achtergelaten.'

Grischa Niermann

De kandidaten als vooruitgeschoven pion heeft Jumbo-Visma voldoende. Vorig jaar was die rol bedeeld aan Tiesj Benoot, die de koers met een demarrage op de Berendries in gang zette. Benoot is er wederom bij. Andere renners die in het offensief kunnen gaan zijn aanwinsten Dylan van Baarle en Jan Tratnik.

Alle drie steken na een hoogtestage op Tenerife alvast in goede vorm, met name Benoot, die in de Omloop zijn rentree maakt na een gebroken nekwervel. ‘We hebben een hele goede hoogtestage gehad. Tiesj staat er heel goed op en ook de nieuwe renners Dylan van Baarle en Jan Tratnik hebben een positieve indruk op mij achtergelaten. We gaan zien of de hoogtestage zaterdag al zijn vruchten gaat afwerpen’, kijkt Niermann optimistisch vooruit.

Niermann: 'Weekend geslaagd als we een koers van dit tweeluik winnen'

Naast de Omloop rijdt Jumbo-Visma komend weekend ook Kuurne-Brussel-Kuurne. ‘Het weekend is voor mij geslaagd als we een koers van dit tweeluik weten te winnen. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat we goed voor de dag komen en een stevige basis leggen voor de rest van het klassiekerseizoen. We weten ook dat onze grote doelen voor dit voorjaar later nog komen’, doelt Niermann op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. ‘Desalniettemin wil ik elke koers winnen waar we aan de start staan. We hebben veel ambitie en gaan het weekend vol vertrouwen tegemoet.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws