Benoot kondigt aanvallend Jumbo-Visma aan voor Omloop: 'We zijn niet onnozel' Wielrennen
Wielrennen

Benoot kondigt aanvallend Jumbo-Visma aan voor Omloop: 'We zijn niet onnozel'

Benoot kondigt aanvallend Jumbo-Visma aan voor Omloop: 'We zijn niet onnozel'

Door een zware val tijdens een trainingsstage miste Tiesj Benoot vorig seizoen het najaar, waarna hij na een lange winter in de Omloop Het Nieuwsblad weer terugkeert in koers. ‘Honger is de rode draad door de voorbije maanden: ik kan niet wachten. Het is van twaalf jaar geleden dat ik zo lang niét gekoerst heb.’

Benoot is na zijn gedwongen lange pauze dus gretig om te koersen. Hoe staat met zijn conditie? ‘Testen zeggen niet alles, maar ik sta waar ik moet staan. Ik heb wel corona gehad in december, maar voor de rest liepen de trainingen prima’, zegt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. Wel ondervindt Benoot nog altijd last van de gebroken wervel. ‘Ik zit met een krakend gevoel in mijn nek als ik naar links of rechts kijk - wellicht is dat voor de rest van mijn leven. Er zit een beetje artrose op de wervels na die breuk. Maar het gaat me niet hinderen.’

'En eigenlijk mag je Jan Tratnik daar ook bij zetten. Die kan ook heel hard met de fiets rijden.'

Tiesj Benoot

Bij Jumbo-Visma werken ze met kleurcodes, iets wat aanwinst Atilla Valter eerder al vertelde. De verschillende kleuren staan voor kopman, vrije rol of knecht. Voor de Omloop heeft Benoot een geel label gekregen, een vrije rol. Zonder Wout van Aert is er geen renner met de kleur rood voor de Omloop. ‘Rood is de absolute kopman, maar die kleur is normaal enkel voor Wout, Jonas (Vingegaard, red.) en Primoz (Roglic, red.)’, legt Benoot uit.

De Nederlandse WorldTour-ploeg zal de koers aanvangen met vier vrije rollen, maar eigenlijk vijf, zo vertelt Benoot. ‘We starten met vier man op gelijke voet: Christophe Laporte, Dylan van Baarle, ik en Nathan Van Hooydonck. En eigenlijk mag je Jan Tratnik daar ook bij zetten. Die kan ook heel hard met de fiets rijden.’ Wel benadrukt Benoot dat de ploegleiding wel een rangorde zal maken tussen de vijf renners.

Benoot: 'We gaan de wedstrijd in handen nemen'

Tijdens de vorige editie speelde Benoot een belangrijke rol door op de Berendries aan te vallen, daarmee zette hij Wout van Aert in een zetel. Benoot belooft voor de komende editie wederom een aanvallende koersstijl, daar ze niet echt – afgezien van Laporte – over een renner beschikken die een Arnaud De Lie kan kloppen in de sprint. ‘We gaan de wedstrijd in handen nemen en koers maken. Wij zijn niet onnozel, we weten dat we niet met De Lie naar de streep moeten, en ook niet met Biniam Girmay.’ De laatste rijdt niet de Omloop, maar komt later wel in het Vlaamse voorjaar in actie. Vorig seizoen troefde de Eritreër nog Laporte af in Gent-Wevelgem.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws