Jumbo-Visma breekt na half jaar contract Benoot alweer open; ook Van Hooydonck blijft Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma breekt na half jaar contract Benoot alweer open; ook Van Hooydonck blijft

Jumbo-Visma breekt na half jaar contract Benoot alweer open; ook Van Hooydonck blijft

Jumbo-Visma heeft een flinke slag geslagen op de Belgische markt. Meesterknechten Tiesj Benoot en Nathan van Hooydonck, vanaf vrijdag beiden te zien in de Tour de France, blijven langer bij de Nederlandse formatie.

Het contact van Benoot wordt na een half jaar bij Jumbo-Visma al opengebroken en verlengd tot en met 2025. 'Als de eerste maanden niet zo goed waren bevallen had ik nu niet verlengd', klinkt het bij de meesterknecht. 'Ik ben ook vereerd dat het al werd voorgesteld om een verlenging te bespreken. De overgang naar deze ploeg was laat, midden december, maar is wel heel vlot verlopen.

'Vanaf het eerste moment is alles heel goed gegaan en daarom ben ik ook zeer blij dat ik me langer aan de ploeg kan verbinden. Dit is het beste team dat ik me kan wensen', zo vertelt Benoot.

Van Hooydonck gaf kort geleden al te kennen dat hij zijn contact met twee jaar zou verlengen en ook die deal is nu beklonken. 'Ik mag twee jaar langer uitkomen voor de beste ploeg ter wereld. Ik geloof in wat we doen en in de kopmannen die we hebben. Er zit veel wetenschap achter onze werkwijze.

'Voor mijn gevoel word ik op dezelfde manier behandeld als de kopmannen, met dezelfde faciliteiten en voorbereiding naar de belangrijke periodes toe. Dat is niet overal het geval. In deze ploeg kan ik de beste versie van mezelf worden', aldus een dolblije knecht. 'Dat zei ik al toen ik voor Team Jumbo-Visma ging rijden en daar sta ik nog altijd achter. Ik vind het dus heel mooi dat ik twee jaar heb kunnen bijtekenen.'

Zeeman: 'Tiesj is een enorme versterking'

Ook Merijn Zeeman is blij met beide verbintenissen. 'Nathan is een zeer gewaardeerde en sterke teamplayer. Hij behoort tot de kern van onze ploeg', stelt de ploegleider. 'Tiesj is een enorme versterking gebleken die onze kopmannen tot diep in de finale bijstaat. Bovendien heeft hij aangetoond ook zelf mooie resultaten te kunnen behalen. We zijn enorm blij en trots dat deze renners de komende jaren onderdeel blijven van ons team.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws