'Jumbo-Visma heeft nog geen idee wat Roglic mankeert, Ardense klassiekers staan op de tocht' Wielrennen
Wielrennen

'Jumbo-Visma heeft nog geen idee wat Roglic mankeert, Ardense klassiekers staan op de tocht'

'Jumbo-Visma heeft nog geen idee wat Roglic mankeert, Ardense klassiekers staan op de tocht'

Jumbo-Visma is er nog niet uit wat er aan de hand is met Primoz Roglic. De Sloveen klaagde in de Ronde van het Baskenland over pijn in zijn knie en dat is op het moment van schrijven nog niet over. De Ardense klassiekers staan op de tocht.

Roglic won dit jaar met overmacht Parijs-Nice en leek zoals altijd in de vorm die nodig is om veel te winnen. Op de kasseien van GP de Denain reed hij mee in de kopgroep en in Milaan-Sanremo deed hij (een beetje) werk voor Wout van Aert. In het Baskenland begon alles nog voortvarend met een geweldige tijdrit en de leiderstrui. In de laatste dagen van de rittenkoers zakte de kopman echter weg. Hij werd uiteindelijk achtste in het eindklassement.

Na de Ronde van het Baskenland dook Jumbo-Visma met Roglic de testkamer in. Is het een blessure? Is het overbelasting? Volgens HLN zijn ze er nog niet uit. Terwijl het onderzoek voortduurt, staat komende woensdag de Waalse Pijl op het programma. Op zondag 24 april staat Roglic bovendien beoogd voor Luik-Bastenaken-Luik. Roglic vliegt maandag wel naar België, maar of hij zal rijden in beide koersen valt te bezien.

Jonas Vingegaard wacht op zijn kansen

Het grote doel van de Sloveen is dit jaar de Tour de France, die hij in zijn carrière nog nooit won. Hij krijgt Jonas Vingegaard mee als schaduwkopman en in het Baskenland bleek wel waarom. Vingegaard nam daar de rol van kopman over, op het moment dat Roglic erdoor zakte. De Deen moest door een crash in de voorlaatste rit uiteindelijk genoegen nemen met plek zes in het klassement, maar kon wel met de besten mee. In Luik zou hij ook de honneurs van Roglic waar kunnen nemen, mocht de Sloveen niet fit genoeg blijken.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws