Jumbo-Visma met kopman Dennis, globetrotter Gesink en vijf andere Nederlanders in Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma met kopman Dennis, globetrotter Gesink en vijf andere Nederlanders in Tour Down Under

Jumbo-Visma met kopman Dennis, globetrotter Gesink en vijf andere Nederlanders in Tour Down Under

Jumbo-Visma heeft de selectie voor de aankomende Tour Down Under rond. De Nederlandse formatie, die niet te zien zal zijn in de Cadel Evans Great Ocean Road Race één week later, rekent op zes Nederlanders en de Aussie Rohan Dennis. Addy Engels is de ploegleider van dienst.

Met Dennis heeft de ploeg direct één van de topfavorieten in huis voor de rittenkoers in Australië, al is het onduidelijk hoe het momenteel met de tijdrijder is. Het parcours, met een korte proloog en een slotrit op de niet al te steile Mount Lofty, zou hem op papier moeten liggen, maar Dennis liet de Australische kampioenschappen schieten en liet ondertussen ook nergens écht iets los over zijn vorm.

De Nederlanders Lennard Hofstede, Jos van Emden, Robert Gesink, Timo Roosen, Milan Vader en Tim van Dijke maken de selectie compleet. Die laatste zal zich normaal gesproken vol gooien in de proloog, terwijl hij mogelijk samen met Roosen ook nog op jacht kan gaan naar ereplaatsen in de etappes voor sprinters. Milan Vader zal tuk zijn op de etappes voor punchers, waarbij met name de derde rit naar Campbelltown met een beklimming op het einde spek naar zijn bek zal zijn.

Gesink trok met Kerst al richting Australië en verblijft er dus al bijna een maand. De klimmer uit Varsseveld deelde op zijn social media en Strava al enkele prachtige beelden van zijn fietstochten Down Under.

In tegenstelling tot veel andere WorldTour-ploegen rijdt Jumbo-Visma geen Cadel Evans Great Ocean Road Race, de WorldTour-eendagskoers die één week na de Tour Down Under op het programma staat. De Nederlandse formatie kiest ervoor om die race in Geelong te laten schieten met het oog op de drukke maanden die eraan komen voor de ploeg.

Selectie Jumbo-Visma Tour Down Under 2023

Rohan Dennis
Lennard Hofstede
Jos van Emden
Robert Gesink
Timo Roosen
Milan Vader
Tim van Dijke


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws