Jumbo-Visma moet noodgedwongen beroep doen op geblesseerde Dennis in Canada: 'Had mooier afscheid verdiend' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma moet noodgedwongen beroep doen op geblesseerde Dennis in Canada: 'Had mooier afscheid verdiend'

Jumbo-Visma moet noodgedwongen beroep doen op geblesseerde Dennis in Canada: 'Had mooier afscheid verdiend'

Jumbo-Visma komt met een sterke selectie aan de start van de GP Quebec en GP Montreal in Canada. De Nederlandse wielerploeg speelt Tiesj Benoot uit als kopman, maar ook Christophe Laporte en de afscheid nemende Rohan Dennis zijn van de partij. Voor de Australische tijdrijder was dat wel meer noodgedwongen.

Vrijdag wordt de GP Quebec verreden, twee dagen later volgt de clash in Montreal. In beide wedstrijden wordt regen verwacht. Voor Quebec schuift ploegleider Frans Maassen onder meer Laporte naar voren. 'Op voorhand geef je coureurs met een goede punch hier een goede kans. Christophe is zo’n renner die op zo’n parcours goed uit de voeten kan. Zondag zal het dan weer iets meer voor Tiesj zijn.'

'Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben en heb veel vertrouwen. Ik heb deze koersen al driemaal eerder gereden. Mijn herinneringen zijn enkel zoet', zegt Benoot, die naar eigen zeggen 'in orde' is. Met Dennis krijgt Jumbo-Visma een luxe-helper mee. De Australiër stoeit sinds het WK echter wel met fysiek ongemak. 'Het feit dat hij is afgereisd waarderen we enorm. Het tekent de prof die Rohan is. We zitten deze periode vooral vanwege de vele koersen niet erg ruim in de beschikbare manschappen', zo looft Maassen.

Of we Dennis ook daadwerkelijk aan het werk zien, is nog even de vraag. Hij stopt na dit seizoen als prof en had zijn laatste weken ongetwijfeld anders voor zich gezien. 'Rohan schikt zich hier volledig in dienst van de ploeg. Hij aarzelde geen moment en stond klaar om het team te helpen omdat de situatie daar om vroeg. Hij had een mooier afscheid verdiend, maar het is nu eenmaal niet anders.'

Selectie Team Jumbo-Visma - GP Québec en GP Montréal

Tiesj Benoot
Christophe Laporte
Rohan Dennis
Sam Oomen
Mick van Dijke
Tim van Dijke

Tosh van der Sande

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws