Gaat Vine benen sparen voor Sierra Nevada zondag? 'Zullen zien of ik dan all in moet gaan' Wielrennen
Wielrennen

Gaat Vine benen sparen voor Sierra Nevada zondag? 'Zullen zien of ik dan all in moet gaan'

Gaat Vine benen sparen voor Sierra Nevada zondag? 'Zullen zien of ik dan all in moet gaan'

Met twee ritzeges in zijn broekzak was het lossen van bergtrui Jay Vine op Peñas Blancas best een opvallende gewaarwording. De Australiër maakt zich echter geen zorgen voor het loodzware weekend in de bergen dat er aan zit te komen. 'We zullen zien of ik zondag all in moet gaan', had hij het al over de loodzware aankomst op Sierra Nevada.

'Iedereen is moe, maar ik rijd nog steeds mijn beste waardes', vertelde Vine na afloop van de door Mads Pedersen gewonnen rit van vrijdag. 'Of ik dat elke dag vol ga houden? Dat is een andere vraag. We gaan wel zien wat er gaat gebeuren, maar het is een reden dat ik niet voor een klassement ben gegaan: ik weet simpelweg niet hoe mijn lichaam reageert.'

'Dit is pas mijn tweede grote ronde', zegt Vine, die vorig jaar ook al de Vuelta reed. 'Peñas Blancas was denk ik gewoon een slechte dag. Ik had het met mijn trainer over de waardes die ik op die klim trapte, waarbij ik denk ik uit mijn comfortzone ben gegaan toen Jan Polanc een aanval plaatste. Overigens complimenten voor Richard Carapaz, die het slim speelde die dag. Ik heb gezien dat er een reden is dat hij vaak op het podium van grote rondes heeft gestaan', aldus de klimmer van Alpecin-Deceuninck uit Townsville.

Vine: 'Ik heb er vertrouwen in'

Vine blikte ook nog kort vooruit op de ritten van zaterdag (Sierra de la Pandera, eerste categorie) en zondag, waarin er gefinisht wordt op de klim naar Sierra Nevada (buitencategorie). Die berg is cruciaal in de strijd om de bergtrui met zijn twintig punten op de meet, weet ook Vine. 'We zullen zien of ik zondag vanuit de groep der favorieten all in moet gaan. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in, ook als we besluiten te spreiden over beide dagen', houdt hij de precieze tactiek voor het weekend nog in het midden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws