Jumbo-Visma sluit aanval Roglic donderdag niet uit: 'De kansen die komen, moeten gepakt worden' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma sluit aanval Roglic donderdag niet uit: 'De kansen die komen, moeten gepakt worden'

Jumbo-Visma sluit aanval Roglic donderdag niet uit: 'De kansen die komen, moeten gepakt worden'

Jumbo-Visma is de elfde etappe van deze Vuelta a España zonder kleerscheuren doorgekomen. Met in vier dagen drie bergetappes worden de komende dagen cruciaal in deze Ronde van Spanje. Ploegleider Addy Engels blikt op de ploegsite al eens vooruit naar de rit van donderdag.

Op donderdag wacht de renners een etappe van een dikke 192 kilometer, met daarin één gecategoriseerde klim: de Peñas Blancas, oftewel 'de witte klip'. De aankomst ligt boven op deze klim van negentien kilometer aan bijna zeven procent gemiddeld. 'De slotklim van morgen (donderdag, red.) is lang en slopend. Het gaat opnieuw heel warm zijn en de etappe is ook weer lang. Het zal dus een andere slotbeklimming worden dan we tot nu toe hebben gezien in deze Vuelta', zo laat Engels zijn licht schijnen over de twaalfde rit.

Engels voorspelt wedstrijd in de wedstrijd

Door het uitvallen van Julian Alaphilippe heeft Remco Evenepoel een mannetje minder om de boel te controleren. Nu hij met winst in de tijdrit dinsdag ook zijn ritzege beet heeft, lijkt de kans klein dat Quick Step-Alpha Vinyl gaat proberen de vlucht binnen schot te houden voor een eventuele tweede etappezege. 'Ik verwacht dat een groep vluchters zal strijden om de dagzege. Het controleren van de koers wordt steeds lastiger. Verschillende ploegen zijn al een aantal renners kwijt', zo oordeelt Engels.

Wat niet wil zeggen dat er bij de klassementsmannen niets gaat gebeuren. Wil Primoz Roglic deze Vuelta nog winnen, zal hij moeten beginnen knabbelen aan zijn achterstand van 2.41 minuten op Evenepoel. 'Ik verwacht morgen wel iets bij de klassementsrenners. De kansen die gaan komen, moeten gepakt worden. Als de mogelijkheden er zijn moeten we die grijpen. Het weekend wordt ook heel zwaar, maar het is niet zo dat we bij voorbaat zeggen daar op te wachten', zo sluit Engels af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws