Lefevere vreest voor WK Alaphilippe, die schouder ontwricht; Evenepoel is luxe-knecht kwijt Wielrennen
Wielrennen

Lefevere vreest voor WK Alaphilippe, die schouder ontwricht; Evenepoel is luxe-knecht kwijt

Lefevere vreest voor WK Alaphilippe, die schouder ontwricht; Evenepoel is luxe-knecht kwijt

Het pechjaar van Julian Alaphilippe blijft duren. De renner van Quick Step-Alpha Vinyl ging in een rechtse bocht hard onderuit en kwam op zijn rechterschouder terecht. Alaphilippe greep meteen naar die schouder en bleef enkele minuten op de grond zitten. Uiteindelijk werd hij met een draagberrie in de ziekenwagen gedragen.

Quick Step-Alpha Vinyl kwam woensdagavond met een update omtrent Alaphilippe. De wereldkampioen heeft bij zijn valpartij in de Vuelta zijn schouder ontwricht. Uit de eerste onderzoeken konden er geen breuken worden vastgesteld, maar voor de zekerheid zal van Alaphilippe in het ziekenhuis in Herentals (België) nog een scan worden genomen. De ploeg meldt ook dat er nog geen zicht is over hoe lang de Fransman buiten strijd zal zijn.

2022 is voor Alaphilippe een echt pechjaar. Hij kampte in het begin van het jaar met ziekte en viel hard in de Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik. Bij de val in die laatste wedstrijd brak Alaphilippe enkele ribben en zijn schouderbal, en liep hij ook nog eens een klaplong op. In de Ronde van Wallonië wilde de Fransman het tweede deel van het seizoen aanvatten, maar moest hij na twee dagen al noodgedwongen opgeven door een positieve coronatest.

Lefevere baalt voor Alaphilippe, Van Bondt voor Evenepoel

Bij Het Nieuwsblad reageert Patrick Lefevere op het nieuws van zijn renner. 'In het beste geval zit hij over veertien dagen opnieuw op de fiets. Het WK is wellicht te kort dag, maar misschien kan hij zich klaarstomen voor de Ronde van Lombardije en de Italiaanse koersen. Dan kan er dit jaar eens een Belg wereldkampioen worden. Het is brute pech voor Julian, die heeft al meer ziekenhuizen gezien dan op zijn fiets gezeten dit jaar. De impact op Remco is enorm. Julian was de man van de voorzet, die Remco liet scoren.'

Ook ploegleider Geert Van Bondt geeft bij HLN aan dat de impact op het vertrek van Alaphilippe groot is voor Evenepoel. 'Remco volgde hem blindelings. Maar als je de leiderstrui hebt, kan de ploeg altijd iets meer. De motivatie en moraal zitten heel goed.'

Beelden: Alaphilippe blijft liggen na valpartij


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws