Jumbo-Visma strijdvaardig naar laatste etappes Giro: 'Wachten op slecht moment om tegenstand te kraken' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma strijdvaardig naar laatste etappes Giro: 'Wachten op slecht moment om tegenstand te kraken'

Jumbo-Visma strijdvaardig naar laatste etappes Giro: 'Wachten op slecht moment om tegenstand te kraken'

Jumbo-Visma is weer een plaats gestegen in het individuele klassement van de Giro d'Italia. Met Primoz Roglic heeft de Nederlandse ploeg nog altijd een achterstand van 29 seconden op klassementsleider Geraint Thomas (INEOS Grenadiers), de formatie is wel een plek gestegen ten opzichte van de Portugees Joao Almeida (UAE Team Emirates): van plek drie naar twee.

De ploegleiding keek daarmee tevreden terug op rit achttien. 'Primoz deed goed werk vandaag, maar ook de anderen waren gewoon goed', vertelt ploegleider Marc Reef aan de camera's van Cycling Pro Net. 'Maar ook de ploeggenoten van Primoz, met voor Sepp, zijn in orde. Het is goed om te zien dat we tijd hebben gepakt op Almeida', is de conclusie van de dag vanuit het Nederlandse kamp.

Daarbij had ook de grote concurrent van Jumbo-Visma, INEOS Grenadiers, volgens Reef een belangrijk aandeel in. 'INEOS had een goed tempo vandaag. Het was eerst een groot gevecht op de eerste klim voor de vlucht van de dag. Daar deed INEOS goed werk. Wij konden vervolgens de kop overnemen met een goed tempo.'

Mentaal is Jumbo-Visma nu in het voordeel volgens Reef

Uiteindelijk reed Roglic met rozetruidrager Thomas weg op de slotklim. 'Daar pakten we dus tijd terug op Almeida. Dat is ook belangrijk voor het mentale aspect. We blijven het proberen, maar Thomas laat ook zien sterk te zijn. We hebben echter maar een slecht moment van hem nodig om hem te kraken. Daar wachten we op', is Reef duidelijk over het strijdplan.

Niet alleen Thomas is in de ogen van Reef sterk, ook zijn eigen kopman laat sterke momenten zien. 'Primoz toonde dat hij een van de sterkste is van de favorieten. We gingen ervoor en de ploeg zette de rest onder druk. Wat ik zei, we hebben maar een moment van zwakte nodig bij de rest. Daar azen we op', aldus een strijdbare Reef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws