Jumbo-Visma stunt met inlijven van veelzijdige Jorgenson: 'Een van de beste renners in het peloton' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma stunt met inlijven van veelzijdige Jorgenson: 'Een van de beste renners in het peloton'

Jumbo-Visma stunt met inlijven van veelzijdige Jorgenson: 'Een van de beste renners in het peloton'

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de kogel is nu officieel door de spreekwoordelijke kerk: Matteo Jorgenson voegt zich per 1 januari 2024 bij Jumbo-Visma. De Amerikaan tekent een contract voor drie jaar bij de Nederlandse succesformatie van Richard Plugge.

De nu 24-jarige Movistar-coureur is al vier jaar prof. In die vier jaar werd duidelijk dat hij een van de meest veelzijdige renners in het peloton is. Zo wist hij dit kalenderjaar naar een toptiennotering in zowel de Ronde van Vlaanderen als de Ronde van Zwitserland te fietsen. Naar verluidt was er bijzonder veel interesse in Jorgenson, maar het zijn dus de geelzwarten die aan het langste eind trekken.

'Vechten voor de overwinning is wat me motiveert', aldus ambitieuze Jorgenson

'We zijn heel erg blij dat hij voor ons heeft gekozen', vertelt ploegleider Merijn Zeeman op de ploegsite van Jumbo-Visma. 'Zijn veelzijdigheid was een van de redenen om Jorgenson te contracteren. Hij heeft zich de afgelopen seizoenen erg goed ontwikkeld en heeft op verschillende vlakken laten zien dat hij een van de beste renners in het WorldTour-peloton is. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken. Samen willen we nog beter worden.'

Ook Jorgenson zelf reageert op zijn aanstaande transfer. 'Deel uitmaken van een team dat rijdt voor de overwinning in alle wedstrijden is waar ik het meest enthousiast over ben', is hij lovend. 'Of het nu voor mezelf is of voor een ploeggenoot: vechten voor de overwinning is wat me motiveert. Op basis van de gesprekken die we hebben gehad, denk ik dat ik heel goed bij deze ploeg pas. Ik heb goed nagedacht over deze beslissing en kijk er naar uit om deel uit te maken van Jumbo-Visma. Veel renners die bij dit team zijn gekomen zijn beter gaan presteren. Dat zegt veel over het team. Ik wil het beste uit mezelf en mijn carrière halen en dat kan hier.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws