'Jumbo-Visma slaat megaslag op transfermarkt: INEOS, UAE en Quick-Step vissen achter het net bij Jorgenson' Wielrennen
Wielrennen

'Jumbo-Visma slaat megaslag op transfermarkt: INEOS, UAE en Quick-Step vissen achter het net bij Jorgenson'

'Jumbo-Visma slaat megaslag op transfermarkt: INEOS, UAE en Quick-Step vissen achter het net bij Jorgenson'

La Gazzetta dello Sport meldde een tijdje geleden al dat Jumbo-Visma achter Movistar-sterkhouder Matteo Jorgenson aan zat, maar volgens HLN is die deal nu ook beklonken. De Amerikaan zou een driejarig contract hebben getekend bij de Nederlandse formatie.

De Belgische krant meldt dat Jorgenson op het punt staat om die verbintenis te tekenen, waarmee Jumbo-Visma andere geïnteresseerde ploegen als INEOS Grenadiers, UAE-Team Emirates, Soudal Quick-Step en Trek-Segafredo aftroeft.

Jorgenson geldt als een veelzijdige coureur, die alle facetten van het wielrennen bezit. Zo won hij dit jaar de Ronde van Oman en werd hij achtste in Parijs-Nice, maar eindigde hij ook in de E3 Saxo Classic (vierde) en Ronde van Vlaanderen (negende) bij de beste tien. De 23-jarige Amerikaan reed vorig jaar ook een goede Tour de France, waarin hij als twintigste eindigde. Momenteel rijdt hij de Ronde van Romandië.

Jumbo-Visma verlengde recent ook het contract van Christophe Laporte, terwijl Rohan Dennis (stopt) en waarschijnlijk ook Tobias Foss (einde contract) de ploeg zullen verlaten. Verder lopen de contracten van Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Jos van Emden, Sam Oomen, Tosh Van Der Sande, Tosh Van Der Sande, Olav Kooij, Timo Roosen, Edoardo Affini en Gijs Leemreize af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news