Jumbo-Visma-talent Gloag baart opzien: 'Ik zou volgend jaar wel een paar keer mee willen doen in de finale' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-talent Gloag baart opzien: 'Ik zou volgend jaar wel een paar keer mee willen doen in de finale'

Jumbo-Visma-talent Gloag baart opzien: 'Ik zou volgend jaar wel een paar keer mee willen doen in de finale'

Thomas Gloag vertegenwoordigt sinds 1 augustus 2022 de kleuren van Jumbo-Visma, dat hem onder het mom van 'stage' overnam van de Britse Continentale wielerploeg Trinity Racing. Sindsdien reed hij een aantal niet onverdienstelijke resultaten bijeen voor de Nederlandse ploeg. Toch wil Gloag niet te hard van stapel lopen en ziet hij volgend jaar wederom als een leerjaar.

In gesprek met Cyclingmole blikt de 21-jarige Gloag terug op afgelopen seizoen en kijkt hij vooruit naar wat er voor hem komen gaat. De aanwinst van Jumbo-Visma maakte sinds zijn transfer gelijk furore. In de Tour de l'Avenir snoepte hij namelijk, zij het in het tricot van Groot-Brittannnië, direct een ritzege mee.

Gloag presteert ook bij de elite mannen

Gloag, die na zijn ritzege in de Tour de l'Avenir ook in de strijd om de gele trui op de eerste plaats stond, moest uiteindelijk noodgedwongen opgeven door COVID-19. 'Ik was op dat moment in de beste vorm van mijn leven. Ik was helemaal klaar voor de zware bergetappes, dus dat was wel even een flinke teleurstelling. Toch kijk ik nog met trots terug op die koers.'

Ook in profkoersen ging het de jonge Brit goed af, getuige onder meer het feit dat hij drie keer bij de beste zeventien wist te finishten in drie Italiaanse oktoberklassiekers (waaronder de Gran Piemonte). 'Iedereen had vrije rollen, dus het was een geweldige kans voor mij om de races een kans te geven en ze uit eerste hand te ervaren', stelt hij daaromtrent.

'Ik had me nooit durven voorstellen dat ik op een dag zou fietsen voor de kost', aldus Gloag

Als Trinity-renner had Gloag, die zich als een vis in het water voelt bij de Nederlandse formatie, het al meermaals opgenomen tegen de opleidingsploeg van Jumbo-Visma. 'Ik was dus al wel een beetje op de radar van Jumbo-Visma terecht gekomen', verduidelijkt Gloag. In mei deed ik wat testen voor hen en op basis daarvan deden ze mij een aanbod. Ik had me nooit durven voorstellen dat ik op een dag zou fietsen voor de kost. Dat alleen al is onwerkelijk voor mij. Dit jaar ben ik de sport ook nog meer gaan waarderen'

De in Londen geboren Gloag, die naar eigen zeggen een zwakke sprinter is, kijkt er enorm naar uit om zich verder te ontwikkelen in 2023. 'Ik weet nog niet wat voor renner ik zal gaan worden, maar ik wil in ieder geval mijn sterke punten benutten. Over specifieke resultaten denk ik nog niet na. Persoonlijk is het een jaar van leren en verbeteren. Maar ik zou toch wel graag al een paar keer meedoen in de finale', sluit hij af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news