Ploegleider Maassen lovend over Jumbo-talent Gloag: 'Van hem gaan we nog veel zien' Wielrennen
Wielrennen

Ploegleider Maassen lovend over Jumbo-talent Gloag: 'Van hem gaan we nog veel zien'

Ploegleider Maassen lovend over Jumbo-talent Gloag: 'Van hem gaan we nog veel zien'

Na afloop van de Gran Piemonte was de stemming binnen Jumbo-Visma waarschijnlijk redelijk verdeeld. Enerzijds werd er gebaald door het mislopen van de sprint met Olav Kooij. Anderzijds bewees de 21-jarige stagiair Tom Gloag andermaal zijn kwaliteiten. Ploegleider Frans Maassen is erg positief over het Britse talent. 'Hij rijdt uitzonderlijk sterk', aldus Maassen.

In de door Ivan Garcia Cortina gewonnen Gran Piemonte werd het verschil gemaakt op de Il Pilonetto. Kooij werd vooraf gezien als een van de grote favorieten, maar moest op de Pilonetto het peloton laten lopen. 'Op de klim ontplofte de koers. We hadden afgesproken dat Tom daar met de besten zou proberen te blijven zitten en dat deed hij ook goed. De rest bleef bij Olav', vervolgt Maassen op de ploegwebsite.

De strijd in de achtervolging om Kooij terug te brengen bleek uiteindelijk ook tevergeefs. 'In de afdaling kwamen we met Olav nog in een mooi gezelschap terecht en hebben we er alles aan gedaan om terug te komen in de eerste groep. Het lukte helaas net niet', concludeert de ploegleider.

Maassen voorziet mooie toekomst voor Gloag

De Gran Piemonte was voor Tom Gloag, sinds augustus stagiair bij de Nederlandse ploeg, pas de derde koers in het tenue van Jumbo-Visma. Zowel bij deze koers als de onlangs verreden Giro dell'Emilia en Tre Valli Varesini finishte de Britse Jumbo-renner bij de eerste zeventien. 'Tom heeft uitzonderlijk sterk gereden deze drie wedstrijden in Italië', stelt Maassen.

'Het is jammer dat er iemand in de finale tegen zijn derailleur aanreed, want anders had er nog meer ingezeten. Tom hebben we goed gescout en ik weet zeker dat we nog veel van hem gaan zien', sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws