Orts ziet Pidcock en later ook Van der Poel en Van Aert terugkeren: 'Dat is geweldig voor het veldrijden' Veldrijden
Veldrijden

Orts ziet Pidcock en later ook Van der Poel en Van Aert terugkeren: 'Dat is geweldig voor het veldrijden'

Orts ziet Pidcock en later ook Van der Poel en Van Aert terugkeren: 'Dat is geweldig voor het veldrijden'

Tom Pidcock keert dit weekeinde als eerste van de Grote Drie terug in het veld. De Brit werkt dit weekend de crossen van Merksplas en Overijse af, waar de concurrentie voor de eerste maal de man in de regenboogtrui treft.

Felipe Orts, de Spanjaard van Burgos-BH, is één van die mannen. Orts ziet de terugkeer van Pidcock, en later ook Mathieu van der Poel en Wout van Aert, als een mooie boost voor de sport. 'Ik denk dat het geweldig is voor het veldrijden dat ze terugkeren. Het zorgt voor meer verwachtingen en er komen meer supporters kijken', is de Spanjaard van mening.

Orts blikt vooruit op zware crossen van dit weekeinde

Zelf hoopt Orts zijn lijn van de afgelopen weken terug op te pakken, zo vertelt hij via de kanalen van zijn team. 'Er komen dit weekend twee heel zware wedstrijden aan. Zaterdag omwille van de modder en zondag moeten we veel klimmen in een klassieker in het veldrijden', doelt hij op Merksplas en Overijse. Die laatste staat bekend als de Moeder aller Crossen.

'Ik denk dat ik positief zal reageren op een veel rustigere trainingsweek', zegt Orts. 'Maar we gaan zien hoe het lichaam reageert en of ik door kan gaan met mijn resultaten van de afgelopen weken.' Hij werd zowel in de cross van de Beekse Bergen als op het EK veldrijden in Namen zesde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws