'Jumbo-Visma troeft INEOS ook af op transfermarkt; 20-jarige Brit Gloag kiest voor Nederlandse ploeg' Wielrennen
Wielrennen

'Jumbo-Visma troeft INEOS ook af op transfermarkt; 20-jarige Brit Gloag kiest voor Nederlandse ploeg'

'Jumbo-Visma troeft INEOS ook af op transfermarkt; 20-jarige Brit Gloag kiest voor Nederlandse ploeg'

Als we de doorgaans zeer goed geïnformeerde wielerjournalist Daniel Benson van VeloNews mogen geloven, heeft Jumbo-Visma voor volgend jaar een Brit toegevoegd aan de selectie: de 20-jarige Thomas Gloag staat volgens Benson op het punt de overstap te maken naar de Nederlandse ploeg.

'Gloag heeft voor Jumbo-Visma getekend', stelt Benson. 'INEOS Grenadiers was ook in de markt voor de getalenteerde renner van 20 jaar oud en heeft hem zelfs mee laten trainen bij een trainingskamp, maar hij heeft voor Jumbo-Visma gekozen.'

Gloag maakte afgelopen jaar bergop indruk in wedstrijden als de Tour de l'Avenir en de Giro voor beloften, waar hij vierde werd. Dit seizoen is nog niet zijn beste jaar, maar bij Jumbo-Visma zijn ze dus overtuigd van zijn kwaliteiten.

Het is niet de enige transfer van Jumbo-Visma, dat zich ook al met Dylan van Baarle, Wilco Kelderman en Jan Tratnik versterkte. Volgens WielerFlits mogen we ook Attila Valter (Groupama-FDJ) aan dat rijtje toevoegen: dat medium meldde zondag dat de Hongaar vanaf 2023 voor Jumbo-Visma uit zal komen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws