Tevredenheid bij Team DSM na Tour de France: 'We hebben stappen gemaakt' Wielrennen
Wielrennen

Tevredenheid bij Team DSM na Tour de France: 'We hebben stappen gemaakt'

Tevredenheid bij Team DSM na Tour de France: 'We hebben stappen gemaakt'

Team DSM kijkt tevreden terug op drie weken Tour de France. De Nederlandse ploeg trok met ritzeges als doel naar de Ronde van Frankrijk, maar ze zagen Romain Bardet uiteindelijk zevende worden in het eindklassement van de rittenkoers. 'We zijn uit deze Tour de France gekomen als een sterker team.'

'Ik ben heel blij met de race zoals we die hebben gereden', laat de kopman weten na afloop van de 21e rit. 'We hebben commitment laten zien in deze drie weken, als renners en staf. Het is altijd mooi als er dan ook een goed resultaat uit komt rollen. Dit is hoe we deze Tour wilden koersen, dus ik ben heel blij. Voor mijzelf was het ook een mooie bounce back, nadat ik de Giro moest verlaten', doelt hij op zijn ziekte in de Ronde van Italië.

Coach Winston tevreden: 'Het is een beloning voor het harde werk'

Coach Matt Winston vult aan, nadat Alberto Dainese namens de ploeg twaalfde was geworden op de Champs-Elysées. 'Het ging hier niet zo als gepland, we hadden gehoopt op een beter resultaat hier. We communiceerden goed richting de finale, maar maakten wat foutjes in de slotkilometer. Hierdoor kwamen we tekort.'

Winston is over de hele linie tevreden met de Tour de France van zijn jongens. 'Ik denk dat we goede stappen hebben gemaakt en zeer tevreden mogen zijn', aldus de coach. 'Zevende in het klassement is een top tien-resultaat, wat ik als zeer solide zie. Daarnaast is het een beloning voor het harde werk dat we het hele seizoen geleverd hebben', geeft hij zijn jongens een compliment.

'We zijn ook derde geworden in een sprint en maken we ook op dat vlak vooruitgang, dus al bij al zijn we uit deze Tour gekomen als een beter team', geeft de ploegleider van de Nederlandse formatie aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws