Jumbo-Visma verandert van koers en gaat 'op het laatste moment' beslissen over Tourploeg Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma verandert van koers en gaat 'op het laatste moment' beslissen over Tourploeg

Jumbo-Visma verandert van koers en gaat 'op het laatste moment' beslissen over Tourploeg

De coronagolf die momenteel huishoudt in de Ronde van Zwitserland heeft gevolgen voor de voorbereiding van Jumbo-Visma op de Tour de France. Vier renners van de Nederlandse ploeg testten donderdag positief op het virus, waarop het team als eerste de WorldTour-rittenkoers verliet.

Jumbo-Visma gaf donderdag aan nog niet te weten wat de gevolgen zijn richting de Tour de France. 'Vooralsnog heeft de situatie geen gevolgen voor de Tour de France-shortlist, al moeten daarbij de ontwikkelingen van de komende dagen uiteraard worden afgewacht', klonk het in een perscommuniqué.

Jumbo-Visma: 'Willen er zeker van zijn dat iedereen negatief is over een week'

Inmiddels is er meer duidelijk, zo maken we op uit de woorden van Mathieu Heijboer in L'Equipe. 'Dit heeft uiteraard gevolgen voor de voorbereiding op de Tour en vertraagt ​​de bekendmaking van onze selectie', concludeert de Performance Manager. 'Voor sommige renners zullen we op het laatste moment beslissen, omdat we willen wachten om er zeker van te zijn dat degenen die in Zwitserland waren, zelfs als ze negatief waren, na een week niet positief worden.' Eigenlijk zou de Tour de France-selectie maandag duidelijk worden, één dag na het eindigen van de Ronde van Zwitserland.

Jumbo-Visma geldt als één van de meest strikte ploegen als het gaat om het naleven van maatregelen omtrent corona, zo klonk het donderdag al. 'Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is er opnieuw corona in de ploeg geslopen.' Heijboer vult daarbij aan: 'Bij ons worden de renners elke dag getest, ook tijdens de training.'

Desondanks is het duidelijk dat de coronaperikelen mogelijke gevolgen gaan hebben richting de Tour de France van Jumbo-Visma. Het is niet duidelijk welke renners er in Zwitserland positief testten op corona, maar geen van hen zal de komende week aansluiten bij het trainingskamp van de ploeg in Tignes, Frankrijk. Onder meer Wout van Aert, Primoz Roglic en Jonas Vingegaard zijn daar al.

Namens Jumbo-Visma waren Rohan Dennis, Sepp Kuss, Mike Teunissen en Robert Gesink van de mogelijke Tourploeg aanwezig in Zwitserland. Pascal Eenkhoorn, Timo Roosen en Sam Oomen maakten de selectie compleet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws